Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

"Eco-Volunteer Citizenship"

Vineri, 28 Octombrie 2011, patru elevi ai Colegiului Național  “Alexandru Ioan Cuza” au fost participanți la proiectul "Eco-Volunteer Citizenship".

Proiectul presupune schimbul intercultural pe durata a 10 zile între participanții țărilor: Italia, Bulgaria, Turcia, Croația și România, fiecare țara desemnandu-și câte 5 reprezentanți.Aceștia sunt voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani , fiind motivați de ideea salvării mediului în care trăim.

 Cei prezenți acolo au participat la seri interculturale cu scopul de a învăța lucruri noi despre cultura, obiceiurile și tradițiile celorlalți participanți.

 Temele dezbătute au fost descoperirea unor noi modalități de a proteja natura și de a învăța diferența dintre ecologia practica și ecologia teoretică.

  Participanții au fost implicați în diferite activități prin care s-au cunoscut mai bine și au reușit să-și pună în practică abilitățile de comunicare în limba engleză. Printre aceste activități s-a numărat și “PhotoVoice”, acțiune ce presupunea găsirea unor mesaje pentru pozele realizate si selectate de participanți (fotografiile trebuiau să prezinte impactul asupra mediului din România).

Toți s-au declarat încântați de această activitate în care concurenții au fost stimulați atât din punct de vedere al imaginației cât și a lucrului în echipă.


 

 

 

 

31.10.2011

"APA, ESENTA VIETII"

      Miercuri, 26 octombrie 2011, s-a desfășurat în Sala multimedia a colegiului o activitate în cadrul Campaniei Nationale de Informare și Constientizare a populatiei privind necesitatea protectiei apei,  având tema “Apa, esența vieții”. Participanții, elevi și profesori ai colegiului, au putut afla lucruri interesante despre rezervele de apă ale Terrei, marii poluatori și modul în care poate fi prevenită o criză a apei potabile. Activitatea a fost organizată  de ASOCIAȚIA HIDROGEOLOGILOR DIN ROMÂNIA și DEPARTAMENTUL DE GEOLOGIE al Universității din București, prezentarea fiind susținută de prof.dr.ing. Daniel Scrădeanu. Din partea Agenției de Mediu Prahova a participat d-na inginer  Doina Gheorghe.

26.10.2011

Preselecție Miss și Mister Boboc 2011

Încă un val de boboci veniți anul acesta la Cuza, încă o preselecție pentru alegerea candidaților la Miss și Mister Boboc 2011.

Selecția acestora a avut loc în sala de sport a liceului, fiind coordonată de doamna profesoară Vasilescu Codruța și domnul profesor Mircea Baganagiu, acestia având-o drept ajutor pe Alexandra Cirmaciu, reprezentanta consiliului elevilor.

                Prima probă a constat în defilarea și prezentarea fiecăruia dintre participanți.După această probă au fost selecționate 10 fete din 17 ,iar din 12 băieți au rămas de-asemenea 10. 

                Aspiranții la titlul de Miss și Mister Boboc au întâmpinat o nouă probă,și anume dansul. Fiecare fată împreună cu perechea sa a încântat ochii juriului prin două stiluri de dans complet diferite.Ei au dansat pentru inceput elegantul vals, iar apoi s-au mișcat pe ritmuri latino, bineînțeles fiecare descurcându-se după propriile puteri  .

Acestea fiind zise, așteptăm deznodământul. Aveți vreun prognostic privind câștigătorii de Miss și Mister Boboc de anul acesta?

                                                                                                                                                     Obreajan Dorian X E

25.10.2011

Alegeri de .....presedinte!

Începând cu ziua de luni,17 octombrie,la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Ploiești s-a dat START-ul campaniei electorale pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului elevilor, campanie care va dura până joi, 20 octombrie.

Vineri,21 octombrie,  vor avea loc alegerile propriu-zise  când, în urma voturilor elevilor noștri (clasele V-XII)se va stabili persoana care va ocupa postul de reprezentant al elevilor.

 În timpul campaniei electorale candidații își vor prezenta proiectele și inițiativele pe care le vor urma în viitorul lor mandat.Aceștia au la dispoziție orele de dirigenție pentru informarea colegilor cu privire la propuneriile lor.  

Succes tuturor candidaților! Cel mai bun să câștige !

18.10.2011

LA HANUL ANCUTEI!

Hanul Ancutei s-a mutat pentru o zi la "CUZA"

În data de 16 octombrie, "atmosfera de han", descrisă de Mihail Sadoveanu în opera"Hanul Ancuței", a fost readusă la viață  în colegiul nostru cu ajutorul elevilor de la clasa a-X-a E care, îndrumați de doamna profesoară Ilie Alina, au îmbinat jocul actoricesc, arta decorului și muzica cu noțiunile deja știute despre specia literarăpovestire. Prin această metodă elevii au deprins mult mai repede tainele acelor vremuri, reușind ca pentru o oră să trăiască viața specifică anilor 1900.

Mai multe imagini pe www.liccuza.ro/Despre noi/Galerie/Hanul Ancutei

                                                                                           Obreajan Dorian  clasa a X-a E

 

18.10.2011

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare