Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Ziua Mondială a Apei

     Ziua Mondială a Apei (22 martie) este o zi importantă la nivel internațional. Această a fost sărbătorită ca în fiecare an și la colegiul nostru printr-un simpoziom la care elevii au participat, sub coordonarea catedrelor de biologie și geografie, prin prezentarea diferitelor materiale pe această temă, la finalul cărora  intrand într-o adevărată dezbatere pe tema protecției acestei resurse vitală pe Pământ.

      După o serie de filmulețe și imagini cu poluarea apelor, elevii au avut un motiv în plus să conștientizeze impactul pe care-l avem față de natură și ȋn același timp s-au declarat interesați de această temă de actualitate. La sfârșitul activitații, elevii au avut ocazia să adreseze întrebări unuia dintre reprezentanții Agenției pentru protecția mediului.

                                                                                                                                                                           Obreajan Dorian

 

22.03.2013

Prezentare pe tema violentei

          Colegiul nostru în parteneriat cu Jandarmeria Prahova a lansat un program de conștientizare în rândul elevilor noștri  cu referire la violența, ce a devenit în ultima perioadă un subiect foarte controversat în rândul societății noastre. Elevii au fost instruiți pe parcursul a două ore despre modul în care ar putea să evite situatile neplăcute cauzate de diferiți colegi sau necunoscuții de pe stradă care i-ar putea aborda și și chiar agresa. Totodată elevilor li s-a vorbit despre drepturile și îndatoririle avute față de societatea civilă și de-asemenea care sunt  pedepsele ce se aplică în cazul nerespectării anumitor legi.

        Participanților li s-a arătat în mod practic, sub forma unor mici jocuri de rol modul în care jandarmii/polițiștii îi pot legitima, care ar fi cauzele care ar duce la această procedură și ce riscă în cazul în care refuză să se conformeze indicaților și cerințelor organelor abilitate.

         Elevii au adresat întrebări și s-au antrenat în diferite dezbateri , spunându-și propriile păreri referitoare la subiectele abordate. După acest gen de activitate, ei sunt mult mai pregătiți pentru posibilele evenimente la care vor putea fi martori sau în care chiar vor fi implicați. 

 

 

 

26.02.2013

24 Ianuarie 2013

24 Ianuarie este o zi importantă pentru toți românii, dar mai presus de toate este o zi specială pentrucuzisti .  Astăzi am sărbătorit împreună ziua Colegiului Național « Al. I. Cuza » . 

                Festivitatea a început la ora 9.30, moment în care oficialitățile și-au făcut apariția pe ritmurile fanfarei . Reprezentanții Inspectoratului Școlar, Prefecturii Prahova și partidelor politice au ținut un moment de reculegere și au depus coroane de flori la bustul domnitorului. Un alt element specific acestei date, Hora Unirii, deja devenită o tradiție pentru noi i-a apropiat pe toți, făcându-i pe invitați să se simtă mândrii că sunt români.

                 Elevii au pregătit un moment special, prezentând atât discursurile istorice rostite la 1859 de Al. I. Cuza și Mihail Kogălniceanu, cât și poezia lui Vasile Alecsandri dedicată marelui domnitor român.

                 Tot ca o tradiție, de ziua liceului, Revista « Anotimpuri » (ediția 2013) a fost prezentată în premieră, bucurându-se de aprecierea oaspeților și profesorilor noștri.

 Ca mulțumire, Cultul Eroilor Prahova a înmânat doamnei director, Rodica Popescu, drapelul onorific ce se acordă pentru cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pe câmpurile de lupta pentru apararea patriei, a libertatii si independentei poporului român.

 

24.01.2013

Acțiuni umanitare - Decembrie 2012

Decembrie, prima luna de iarnă, dar în același timp și luna cadourilor și a bucuriei. Elevii C.N. « Al I. Cuza » n-au uitat să facă din această lună o perioadă magică.

Aceștia au fost implicați într-o serie de activități cu scop umanitar pentru a-i ajuta pe cei cu care soarta nu a fost la fel de darnică. Serbarea de Crăciun a fost prima activitate în cadrul căreia, prin acțiunea » Nu te bucura singur de sărbători » s-au strâns fonduri pentru elevii din Cuza, cu rezultate foarte bune la învățătură. O altă activitate reprezintă o premieră pentru școala noastră «  Târgul de Crăciun » care s-a desfășurat timp de 3 zile și în cadrul căruia elevii au făcut prăjituri, au confecționat ornamente de brad și au adus diferite lucruri specifice sezonului pe care le-au vândut pentru aceleași cauze de binefacere.

            Catedra de religie în parteneriat cu diriginții claselor au adus un zâmbet și un gram de speranța pe fețele orfanilor din diferite centre de plasament din județ ( Ploiești, Urlați, Sinaia) prin hăinuțe, jucării, produse alimentare și donații financiare.

              Pe această cale dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în toate campaniile de anul acesta și să le urăm un sincer « Crăciun fericit » și « La mulți ani ! »

                                                                Sărbători fericite tuturor !

20.12.2012

Targul de Craciun

       Colegiul Național "Al. I. Cuza" are bucuria de a vă invita să luați parte la prima ediție a "Târgului de Crăciun" ce se va desfășura în perioada 17-18 Decembrie. Acțiunea este organizată de elevi, în parteneriat cu profesorii liceului nostru pentru a dovedi încă o dată că luna decembrie este luna bucuriei în care toți trebuie să ne bucurăm in egala masura de spiritul Crăciunului și de fericirea nașterii Domnului.
 
                              
Nu uitați că fericirea Crăciunului nu înseamnă doar să primești, ci și să dăruiești!


 

13.12.2012

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare