Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Campionatul Mondial de Șah

Campionatul Mondial de Șah        

        Coman Emilia, elevă în clasa a VIII-a B a Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” , reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah din Africa de Sud.  Performanțele sportive nu au împiedicat-o pe olimpica noastră să obțină, în fiecare an, rezultate deosebite la învățătură.

        Emilia, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, sprijinită de Jurnalul Prahovean și Campion Broker, a obținut deja două victorii (cu adversarele din SUA și Uganda), a remizat cu reprezentantele din Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite și a fost învinsă doar de cea mai bună șahistă  a Chinei, la categoria 14 ani.

         Profesorii și elevii Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” îi sunt alături Emiliei, cu gânduri bune și îi urează mult succes!

28.09.2014

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

             

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

  Joi,  18 septembrie 2014, elevii clasei a XII-a D din  Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești , însoțiți de doamna profesor de biologie Matei Ozana, s-au deplasat la sediul Mediurg pentru o lecție de acordare a primului ajutor. Doamna Gabriela Burlacu i-a inițiat pe inimoșii elevi în tainele acordării primului ajutor și în vederea participării la Flash mob-ul din data de 24 septembrie, din fața Casei Sindicatelor.

 

             Vineri, 19 septembrie 2014, elevii clasei a VIII-a B din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești , însoțiți de doamna dirigintă Matei Ozana, au luat parte la lansarea oficială a proiectului  educativ ”Școala de Flori”.

Proiectul se adresează copiilor, tinerilor și adulților iubitori ai naturii, interesați de voluntariat, mediu și ecologie.Evenimentul a avut loc în prezența oficialităților prahoveni, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii.

 

               Sâmbătă, 20 septembrie, un grup numeros de elevi din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești, părinți ai acestora și profesori diriginți ( Isofache Cătălina, Gabriela Bîrleanu, Vlăsceanu Andreea și Matei Ozana), au participat la competiția sportivă de alergare, cu strângere de fonduri în scopuri umanitare, ”RUN FOR FUTURE”. Colegiul nostru a avut parte de o prezentare pe măsura participării ”elevii și profesorii din această instituție de educație și cultură , capabili de gesturi de solidaritate, cu credință, efort și implicare , ”își păstrează visele vii”. Evenimentul a fost organizat de Asociația ”Un strop de fericire”, cu care colegiul nostru desfășoară, în parteneriat, numeroase acțiuni caritabile.

 

22.09.2014

Deschiderea anului școlar 2014-2015

Începerea  cursurilor pentru anul  școlar 2014-2015, are  loc luni 15 septembrie 2014,  la ora 930

Festivitatea  de deschidere se va desfășura pe terenul de sport al școlii. Elevii colegiului, absolvenții  și părinții  sunt rugați să se prezinte la locul de desfășurare începând cu ora  900.

 

12.09.2014

Anunt clasa a IX a

Anunț

Depunerea dosarelor de înscriere în  clasa a IX a 

pentru anul școlar 2014-2015

se va face după următorul program

17-18 iulie 2014

21-25 iulie 2014

între orele 9.00-16.00

                                 Director,

                               prof.Rodica Popescu

21.07.2014

Adresa mobilitate

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA
Compartimentul managementul resurselor umane  

Nr. 879/09.04.2014

            

                  Către unitățile de învățământ cu personalitate juridică In atenția doamnei/ domnului director,

 

                 Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial, partea I, nr. 238 din 3 aprilie 2014 a Deciziei Curții Constiționale nr. 106/2014 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art.253 alin. (1) lit.a și b din Legea Educației Naționale nr.1/ 2011, până la emiterea unor noi reglementări, în conformitate cu prevederile art.147, alin. (1) din Constituția României și cu adresa MEN nr. 37 452/ 07.04.2014:

1)   posturile didactice/ catedrele vacante propuse pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, începând cu 01 septembrie 2014, de cadrele didactice netitulare ca urmare a modificării contractelor individuale de muncă pe perioadă nedeterminată, în baza art.253 din Legea Educației Naționale nr.1/ 2011 cu modificările și completările ulterioare s-au publicat cu mențiunea „Post suspendat-Decizia Curții Constituționale nr. 106/2014 "

2)   aceste posturi nu vor fi utilizate la acțiunile de mobilitate din perioada 09-30 aprilie

2014;

3)   unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze la avizier și pe site-ul propriu al școlii ( dacă există) lista posturilor/ catedrelor, precum și condițiile specifice dacă au fost validate de comisia județeană de mobilitate a personalului didactic;

4)   se suspendă depunerea și înregistrarea la secretariatul unităților de învățământ a cererilor cadrelor didactice netitulare care solicită modificarea contractelor individuale de muncă în baza art. 253 din Legea Educației Naționale nr.1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare;

 

Celelalte acțiuni ale mobilității personalului didactic programate pentru perioada 09-30 aprilie 2014 se desfășoară conform Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar, aprobată prin ordinul M.E.N nr. 5451/ 2013, modificată și completată

 


 INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

HORIA TOMA

 

Președintele Comisiei de mobilitate,                                                          Inspector Școlar General adj.

Insp. Șc. cu managementul resurselor                                      Prof. Tudor lancu / Prof. Elisabetta Bianca Ciulac

PROF. NICOLAF. OPREA ANGELESCU

 

09.04.2014

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare