Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Campionatele mondiale de sah

 

Campionatele Mondiale de șah din Africa de Sud au fost o experiență interesantă , unică și extraordinară . Am muncit foarte mult ca să ajung acolo , am facut multe sacrificii dar a meritat din plin . Este un sentiment minunat să ajungi unde ți-ai propus și să observi că toata munca depusă la antrenamentele și concursurile din țară se valorifică . Peste câteva zile o să vă părăsesc din nou pentru Campionatele Europene de Șah din Georgia , Batumi . 

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără înțelegerea doamnelor profesoare ! 

Va multumesc din suflet ! 

21.10.2014

proiect Cinema Edu

 Cinema-edu, cel mai mare proiect gratuit de educație cinematografică vine la Ploiești. În perioada21,22,23 octmbrie, liceenii sunt invitați la Club Cinema Twins pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.

 Liceenii iau pauză de la blockbustere și sunt invitați să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitați speciali. Cinema-edu îi invită săvadă cum e viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r.Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild”(r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te”în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Rodica Dominteanu, scenaristă și speaker Cinema-edu, consideră că "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educație cinematografică este esențial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor.  Aceștia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai  mult,  la vârsta la care gusturile se formează.  Prin urmare,  acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoștință cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de  promovare,  nu  ajung  la  ei.  În  plus,  proiectul  Cinema-edu  își  propune  redescoperirea cinematografului ca spațiu social, loc de întâlnire și declanșator de discuții între tineri.”Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susținând discuții  și  dezbateri  pe  baza temelor  cinematografice abordate.  Asociația  Culturală  Macondo organizează proiecțiile Cinema-Edu încă din 2010, acesta fiind al doilea an în care proiectul ajunge la Ploiești. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene și independente, cu un vocabular format pentru înțelegerea acestor producții, ce provoacă spiritul critic și creativ. De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti și din țară, iar în lunile octombrie și noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploiești, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Iernut și Roman. Elevii și profesorii vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile și în afara sălii de cinema.

Colegiul nostru va participa cu elevii de la 3 clase la acest proiect.

09.10.2014

Let`s do it Romania

In data de 27.09.2014,  elevii claselor a XI-a B , a XI-a C si a XI-a F din  Colegiului National Al.I. Cuza Ploiesti, însoțiți de doamna profesor Carmen Mogoș,  au participat la proiectul national "Let`s do it Romania” dorind astfel sa transmita un mesaj important : "Pământul este și casa ta! Așa că ai grijă de ea."

 

 

 

 

 

06.10.2014

Ziua Europeana a multiculturalitatii

 Ziua Europeana  a multiculturalitatii

                  Ziua Europeană este sărbatoriă anual la 26 septembrie, în țările de pe continentul european. Prin această zi se urmărește sensibilizarea publicului față de multilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.Școala noastră a dedicat o săptămână întreagă acestui eveniment. Comisiile de limba română, engleză și franceză au pregătit și au implicat elevii într-o serie de activități variate cum ar fi: o expoziție de carte în limbile română, engleză, franceză și germană, un montaj original de onomatopee zoo în 12 limbi europene, imagini cu cele mai populare destinații turistice de pe teritoriul Franței.

                   Marți am asistat la un minispectacol de recitări și cântece din spațiul european unde talentul înăscut a fost dublat de emoția artistică a vedetelor și a publicului. În timpul orelor de limba engleză și franceză elevii de la clasele bilingve au prezentat referate și proiecte cu cele mai importante momente din istoria Europei unite. În ultimul rând și nu cel mai puțin important, vineri holul principal al colegiului nostru a fost martorul unei activități inedite: elevii claselor a IX-a au pregătit o expoziție culinară cu cele mai reprezentative aperitive și prăjituri ale culturilor culinare din România, Franța și Anglia. Ne-au încântat pe toți cu maniera de prezentare a produselor și cu rețetele scrise în limbile română, franceză și engleză.Toate aceste activități au dovedit fără doar și poate că în colegiul Cuza se încurajează cu adevărat învățarea limbilor străine și se cultivă diversitatea culturală. 

 

 

   

29.09.2014

Eroi fără superputeri

 "Eroi fără superputeri"

           Elevii din clasa a XII-a D din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, însoțiți de profesoara de biologie Matei Ozana, au participat miercuri, 24 septembrie 2014, la acțiunea ”Eroi fără superputeri”, din centrul municipiului Ploiești, alături de voluntarii de la Mediurg și SMURD, sărbătorind astfel, alături de alte 16 state europene, Ziua Mondială a Primului Ajutor.

           Elevii au pus în practică, pe manechine, tehnicile de acordare a primului ajutor în caz de stop cardiorespirator și au intrat, ca vizitatori, în ambulanțele moderne aflate acolo.

           Evenimentul a fost organizat de Federația Internațională a Samaritenilor sub forma unui Flash Mob sincron, în 11 tări ale Europei.

28.09.2014

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare