Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

VACCINARE C.N."AL.I.CUZA" MUNICIPIUL PLOIESTI

Personalul   C.N."AL.I.CUZA" MUNICIPIUL PLOIESTI  este vaccinat in procent de 73.8 %. Sunt vacinati 55 de profesori, 3 personal didactic auxiliar si 4 personal nedidactic.

 

02.11.2021

HOTARARE NR. 1977/469/12 OCTOMBRIE 2021

 Hotararea nr.1977/469/12 octombrie 2021 pentru propunerea de a suspenda cursurile cu prezenta fizica la nivelul Colegiului National "Alexandru Ioan Cuza" Municipiul Ploiesti si trecerea la scenariul 2/participarea zilnica in sistem online in perioada 13-26 octombrie 2021 AICI

12.10.2021

MESAJUL DIRECTORULUI LA DESCHIDEREA CURSURILOR ANULUI SCOLAR 2021-2022

Dragi elevi,stimați părinți,distinși colegi profesori,  

 

         13 SEPTEMBRIE 2021 reprezintă ziua deschiderii cursurilor anului școlar 2021-2022.

    Am convingerea că va fi un moment de bucurie pentru  toți  cei ce vor păși pragul școlii noastre,elevi , profesori, personal auxiliar și nedidactic , părinți și comunitate.       

    Colegiul Național „ALEXANDRU IOAN CUZA ”Municipiul Ploiești  își deschide larg porțile pentru un nou an școlar, ancorat în realitatea pe care o trăim și o simțim cu toții.

    Începerea școlii cu prezența fizică a elevilor  este într-adevăr o provocare, dar și o datorie față de elevi și părinții acestora , de a le crea ambientul educațional sigur.

    Am resimțit împreună sentimente diverse, în perioada premergătoare debutului anului școlar 2021-2022. Pandemia de COVID-19 a adus multe probleme în toate domeniile  din țară  dar și mondial.

   Am conștientizat la finele anului școlar trecut care sunt nevoile și cum trebuie să ne organizăm pentru a fi mai eficienți. Am analizat pentru a găsi soluții de a merge mai departe și de a ne adapta vremurilor pe care le traversăm.  Procesul de învățare trebuie să continue! Împreună, profesori, elevi, părinți, va trebui să abordăm cotidianul educațional mai atent, mai implicat, mai serios și mai conștiincios! Deopotrivă, noi toți!

   În funcție de situația epidemiologică  va trebui să ne adaptăm. Scenariul creează siguranța noastră, oferind tuturor elevilor posibilitatea de a intra în contact atât față în față, cât și online cu profesorii lor.

   Sunt convinsă că vom da dovadă de înțelepciune, unitate, maturitate și empatie în această perioadă dificilă.

   Este extrem de important să îi educăm pe copii să respecte măsurile igienico-sanitare, de distanțare și să nu inducem teama, frustrarea și gândirea negativă, comunicând pentru cultivarea stării de bine și de încredere.

   Cu toții avem temeri, dar împreună trebuie să facem eforturi de a le depăși, să rămânem optimiști și responsabili.        Noi, oamenii școlii, suntem alături de elevii noștri și părinții acestora. 

  Lucrurile vor funcționa doar dacă vom fi solidari în a face față acestor provocări, dacă ne vom gândi nu doar la noi înșine, ci unul la celălalt.Trebuie să ne susținem unii pe alții pentru drepturile fiecăruia!  Să lăsăm în urmă  vechile moduri de gândire care ne despart uneori și  să așezăm  lucrurile pe un drum diferit, prin strădania de a învăța, de a performa la disciplinele prin care elevii se vor forma ca specialiști, prin conduita axată pe valori!

  Performanțele elevilor din anii trecuți îi recomandă ca tineri ce fac cinste colegiului nostru.  

  Rezultatele la examenele naționale  și la admiterea în liceu și în învățământul șuperior vorbesc despre elevii noștri ca tineri pregătiți și dornici de un act educațional performant, pe care, profesorii de elită ai colegiului  l-au asigurat și îl vor asigura și în anul școlar pe care îl începem.

   Ne dorim să îmbogățim palmaresul de performanțe,să păstrăm titlul de școală de top din județ și din țară.

   Dragi elevi - Vă îndemn să continuați să ne faceți mândri! Să aveți convingerea că școala noastră vă pregătește pentru viață , punând în valoare întregul potențial intelectual și afectiv. Bobocilor claselor  a-V-a  și a-IX-a le doresc bun venit într-un liceu de elită și îi asigur că integrarea lor va fi cât mai firească.

  Distinși colegi profesori - Profesionalismul de care ați dat mereu dovadă este unul dintre atuurile școlii noastre.  Alături de responsabilitatea ce vă caracterizează și de prețuirea pentru elevii noștri, vă îndemn să desfășurați  și în acest an școlar un act educațional calitativ.  Scenariile școlare din această perioadă  cer, este adevărat, eforturi suplimentare din partea noastră, pe care le vom face împreună, cu empatie, colegialitate, cu puterea de a ne pune în practică nobila misiune pe care o avem – indiferent de condiții.

    Autoritățile naționale, județene și locale ne sunt și ne vor fi alături prin suportul legislativ, material și tehnologic.

   Vă doresc un an școlar în care să rămânem sănătoși, să putem asigura elevilor noștri șansa la educație. 

   Tuturor – profesori, elevi și părinți,personal auxiliar și nedidactic –, multă sănătate, încredere și putere!

    Mult succes și reușită în noul an școlar! Cu multă afecțiune !

                           DIRECTOR: PROF. RODICA POPESCU

12.09.2021

AN SCOLAR 2021-2022

Festivitatea de deschidere anscolar 2021-2022 AICI

Efectivele de elevi pentru anul scolar 2021-2022 : 

clasa a- V-a A B    clasa a-VI-a  A B  clasa a-VII-a A B   clasa a-VIII-a A B

clasa a-IX-a     clasa a-X-a    clasa a-XI-a     clasa a-XII-a

Repartizarea claselor pe sali AICI

Programul scolii AICI

Ordininul Ministrului Educatiei nr.3243/2021 AICI

 Ordinul comun al Ministrului Educatiei si Ministrului Sanatatii nr.5196_1796/2021 AICI

 Informatii privind programul Bani de liceu AICI

10.09.2021

ADMITERE LICEU 2021

 Programul pentru inscrierea la liceu in anul scolar 2021-2022 AICI

21.07.2021

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare