Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

15 ianuarie

Pentru cei care nu-si mai amintesc, 15 ianuarie este ziua in care acum 159 de ani se nastea cel pe care ni-l vom aminti drept Mihai Eminescu, un domn educat,  deosebit de talentat, insa, din pacate, plecat  timpuriu din viata. Asta este.Dupa cum Van Gogh si Picasso ne-au aratat-o, moartea este un detaliu,mic ce-i drept, ce aduce dupa sine recunoasterea.

Asa cum am invatat in scoala, si unii isi amintesc despre ce vorbesc, Eminescu este autorul unor poezii precum "Scrisoarea a III - a", "Luceafarul",  extraordinara "Glossa",  prozator - "Fat-Frumos din lacrima",  "Sarmanul Dionis")  si s-a "distins" ca jurnalist,  bibliotecar si indragostit in final. Mircea Eliade face o treaba mult mai buna decat mine si il descrie cat se poate de graitor "El si numai el, ne-a ajutat sa intelegem bataia inimii. El ne-a luminat intelesul si bucuria nenorocului de a fi roman."

Un motiv destul de bun de a fi comemorat,nu? Prin efortul admirabil al doamnei profesoare Gabriela Teodorescu, liceul nostru n-a lasat sa treaca aceasta zi fara o celebrare pur eminesciana. Pe fundalul "emotionant"al "Salii de festivitati" s-a cantat, s-a interpretat, s-a recitat si in final s-a aplaudat. O activitate care se cere repetata .

19.01.2009

Impodobirea Pomului de Craciun

Marți, 16 decembrie 2008, cei mai mici elevi ai școlii, însoțiți de părinți, bunici și  profesori, au participat la pregătirea bradului de Crăciun. Bradul a fost împodobit cu ghirlande, globulețe și beteală în vederea Serbării de Crăciun. In foto: o parte dintre participanți.

 

17.12.2008

O lume a traditiilor

Sambata ,1 noiembrie 2008 ,s-a desfasurat la Buzau concursul “Cultura , traditiile si obiceiurile sunt expresia identitatii nationale” la care a participat eleva Mihai Elena Madalina  cu lucrarea “O lume  a traditiilor”, coordonata de doamna profesoara Rosioara Nela, in  cadrul sesiunii de comunicari stiintifice . Concursul   s-a desfasurat  la Sala de Festivitati a Liceului Sportiv din Buzau . Pentru calitatea continutului si prezentarii au obtinut Premiul I si Premiul de excelenta.

 

30.11.2008

N-ati aflat inca?

Sambata 15 noiembrie 2008, orele 1630, la Sala polivalenta a restaurantului"Central" din Ploiesti se va desfasura ...........

BALUL BOBOCILOR  editia 2008

la care vor participa elevii claselor a IX-a. Se vor organiza concursuri care mai de care,  urmate de mult dans si distractie!

14.11.2008

Conferinta Nationala de Invatamant Virtual

Elevii Bătrînca Bogdan și Manea Ștefan Victor alături de doamna profesoară Săvuță Irina au reprezentat Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” Ploiești la Conferința Naționala De Învățământ Virtual (CNIV), un concurs în cadrul căruia au prezentat lucrarea “Cabinet Virtual de Artă”.

Aceasta a fost expusă în cadrul expoziției “Software Educațional 2008” și publicată în “Volumul CNIV 2008   (secțiunile A-E)”. În urma concursului și a voturilor, lucrarea a primit Premiul de Excelență din partea INTEL.

Concursul s-a desfășurat în Campusul Nou al Universității Ovidius Constanța.

Detalii pe http://www.cniv.ro/2008/ .

04.11.2008

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare