Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

24 Ianuarie 2009

Astazi, 24 Ianuarie 2009, elevii si profesorii scolii au sarbatorit  implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, zi  care reprezinta si Ziua Liceului. Manifestarile care au avut loc intr-o atmosfera deosebita, au fost onorate de prezenta oficialitatilor judetului Prahova si ale municipiului Ploiesti dintre care enumeram: ing. Doru Nechiti - prefectul judetului, ing. Mircea Cosma - presedinte al CJ Prahova,  Andrei Volosevici - primarul municipiului Ploiesti,  ing. Sorin Chivu - senator. La manifestare a participat de asemenea si domnul Adrian Nastase,fost prim ministru al Guvernului Romaniei.

24.01.2009

15 ianuarie

Pentru cei care nu-si mai amintesc, 15 ianuarie este ziua in care acum 159 de ani se nastea cel pe care ni-l vom aminti drept Mihai Eminescu, un domn educat,  deosebit de talentat, insa, din pacate, plecat  timpuriu din viata. Asta este.Dupa cum Van Gogh si Picasso ne-au aratat-o, moartea este un detaliu,mic ce-i drept, ce aduce dupa sine recunoasterea.

Asa cum am invatat in scoala, si unii isi amintesc despre ce vorbesc, Eminescu este autorul unor poezii precum "Scrisoarea a III - a", "Luceafarul",  extraordinara "Glossa",  prozator - "Fat-Frumos din lacrima",  "Sarmanul Dionis")  si s-a "distins" ca jurnalist,  bibliotecar si indragostit in final. Mircea Eliade face o treaba mult mai buna decat mine si il descrie cat se poate de graitor "El si numai el, ne-a ajutat sa intelegem bataia inimii. El ne-a luminat intelesul si bucuria nenorocului de a fi roman."

Un motiv destul de bun de a fi comemorat,nu? Prin efortul admirabil al doamnei profesoare Gabriela Teodorescu, liceul nostru n-a lasat sa treaca aceasta zi fara o celebrare pur eminesciana. Pe fundalul "emotionant"al "Salii de festivitati" s-a cantat, s-a interpretat, s-a recitat si in final s-a aplaudat. O activitate care se cere repetata .

19.01.2009

Impodobirea Pomului de Craciun

Marți, 16 decembrie 2008, cei mai mici elevi ai școlii, însoțiți de părinți, bunici și  profesori, au participat la pregătirea bradului de Crăciun. Bradul a fost împodobit cu ghirlande, globulețe și beteală în vederea Serbării de Crăciun. In foto: o parte dintre participanți.

 

17.12.2008

O lume a traditiilor

Sambata ,1 noiembrie 2008 ,s-a desfasurat la Buzau concursul “Cultura , traditiile si obiceiurile sunt expresia identitatii nationale” la care a participat eleva Mihai Elena Madalina  cu lucrarea “O lume  a traditiilor”, coordonata de doamna profesoara Rosioara Nela, in  cadrul sesiunii de comunicari stiintifice . Concursul   s-a desfasurat  la Sala de Festivitati a Liceului Sportiv din Buzau . Pentru calitatea continutului si prezentarii au obtinut Premiul I si Premiul de excelenta.

 

30.11.2008

N-ati aflat inca?

Sambata 15 noiembrie 2008, orele 1630, la Sala polivalenta a restaurantului"Central" din Ploiesti se va desfasura ...........

BALUL BOBOCILOR  editia 2008

la care vor participa elevii claselor a IX-a. Se vor organiza concursuri care mai de care,  urmate de mult dans si distractie!

14.11.2008

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare