Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Serbarea de Sfintele Paști

      Joi, 1 aprilie 2010, a avut loc în holul mare al colegiului serbarea închinatǎ Sfintelor Paști. Activitatea susținutǎ de elevii școlii s-a desfǎșurat cu binecuvântarea Pǎrintelui Protoiereu Ștefan Musat și a Preacucernicilor Pǎrinți Sorin Sântion  și Florin Bercaru.

     Cu aceastǎ ocazie au fost lansate revista omagialǎ “LUMINǍ DIN LUMINǍ” realizatǎ de elevi sub coordonarea profesorilor Ionuț Nițu, Mirela Costache și Nela Roșioarǎ,  precum și expoziția de fotografii de icoane cu tema  “ÎNVIEREA DOMNULUI”. 

      La eveniment au participat, alǎturi de elevii și profesorii colegiului,  prof. Nicolae Angelescu – inspector școlar general, prof. Anelore Scorpan și Horia Toma – inspectori școlari,  reprezentanți ai pǎrinților și  Primǎriei Ploiești.

     

 

01.04.2010

Activitate în cadrul proiectului " Gândește verde, Gândește curat"

                 Luni, 15 martie, Susan Safford, voluntar in Corpul Păcii, a participat la o antrenantă activitate alături de elevii clasei a V-a A, coordonați de doamna dirigintă Andreea Vlăsceanu.La această activitate au participat și doamnele profesoare de biologie Matcaboji Victoria și Matei Ozana.

                 Elevii clasei a V-a  sunt iubitori ai limbii engleze dar și ai mediului înconjurător, deși profilul clasei este matematică intensiv. Ei au reușit să intre în dialog cu Susan și să-și exprime părerea cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor și puterea pe care ei o au în rezolvarea problemelor grave de mediu. Au lucrat pe grupe, au pus întrebări și au răspuns pozitiv la invitația lui Susan de a scrie o scrisoare domnului primar Volosevici, cu ocazia Zilei Pământului.

                 Susan a fost plăcut impresionată de ideile acestor copii și de cunoștințele lor cu privire la protecția mediului în general.

 

31.03.2010

Proiectul "SOS Animalele comunitare"


                   Elevii Colegiului Național  "Al. I. Cuza" sunt implicați în acest an școlar și în proiectul inițiat de elevii Colegiului Național "Nichita Stănescu" și ai Grupului Școlar Electrotehnic din Plopeni, numit "SOS  Animalele Comunitare".

                   Impresionați de mesajele transmise de colegii lor, elevii noștri, coordonați de doamna profesor Matei Ozana, au reușit să strânga o mică suma de bani și să cumpere hrană uscată pentru câinii aflați în adăpostul de la Bucov.  La prima vizită au participat 8 elevi de la clasa a IX-a B și a XI-a F. Ei au reușit să convingă  un număr mare de colegi și profesori de importanța actiunii lor, astfel încât la următoarea vizită au participat 3 cadre didactice ( Bardașu Mihaela, Marian Crina și Matei Ozana) și 15 elevi de la clasele a IX-a B, a X-a B și a X-a E. La ultima vizită, doamna Matei Ozana a implicat elevi din clasa a VIII-a  A și  din clasa a X-a D. Transportul se face cu mașinile personale ale cadrelor didactice.

                    Situația acestor animale este foarte grea , condițiile de viață fiind improprii, dovadă fotografiile realizate de noi. Angajații nu dau dovadă de dragoste față de aceste animale fără stăpân. 

Vă invităm alături de noi, împreună cu părinții și prietenii voștri! Uniți, vom putea schimba ceva!  

 

30.03.2010

Istorie în dimensiune virtuală

 

        Astǎzi, 31 martie 2010, s-a desfǎșurat în Sala multimedia a colegiului, faza județeanǎ a concursului de  “Istorie în dimensiune virtualǎ”. Au participat cu lucrǎri, alǎturi de echipa Colegiului Național “Al. I. Cuza”, echipe de la colegiile naționale “I.L.Caragiale”, “Mihai Viteazul” din Ploiești, “N. Iorga” Vǎleni de Munte și de la grupurile școlare Plopeni și  Bǎrcǎnești.                

        Manifestarea a fost organizatǎ de prof. Maria Gheorghe și Vasilica Comișel – inspectori școlari, precum și de reprezentanta școlii prof. Irina Sǎvuțǎ. A participat de asemenea d-l ing.. Adrian Ionicǎ – inspector școlar general adjunct la Inspectoratul școlar Prahova.Aspecte de la manifestare in sectiunea "Despre noi/Galerie/" a site-ului.

 

 

29.03.2010

O sarbatoare romaneasca...uitata!

Cu ocazia zilei de Dragobete elevii claselor a IXa și gimnaziu au organizat prima ediție de celebrare a acestei sǎrbǎtori tradiționale românești sub coordonarea doamnelor profesoare Iolanda Mǎnescu și Oana Chelaru.

Acest eveniment a avut loc miercuri, 24 februarie, in Holul Mare al Colegiului nostru.

In cadrul acestei serbǎri s-a prezentat atât un filmuleț informativ despre sǎrbǎtoare cât și recitǎri și poezii create de elevi, dans contemporan, cântece din folclorul românesc, dar și piese prezentate de grupul vocal instrumental, toate acestea având, desigur, tema iubirii.

Cum orice poveste de dragoste are mici scântei, piesa ,,Nebun de amor” a lui Ion Luca Caragiale a exemplificat cel mai bine aceste mici ,,accidente”.

 

Rebecca Ghițǎ

 

24.02.2010

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare