Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Alegeri de .....presedinte!

Începând cu ziua de luni,17 octombrie,la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Ploiești s-a dat START-ul campaniei electorale pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului elevilor, campanie care va dura până joi, 20 octombrie.

Vineri,21 octombrie,  vor avea loc alegerile propriu-zise  când, în urma voturilor elevilor noștri (clasele V-XII)se va stabili persoana care va ocupa postul de reprezentant al elevilor.

 În timpul campaniei electorale candidații își vor prezenta proiectele și inițiativele pe care le vor urma în viitorul lor mandat.Aceștia au la dispoziție orele de dirigenție pentru informarea colegilor cu privire la propuneriile lor.  

Succes tuturor candidaților! Cel mai bun să câștige !

18.10.2011

LA HANUL ANCUTEI!

Hanul Ancutei s-a mutat pentru o zi la "CUZA"

În data de 16 octombrie, "atmosfera de han", descrisă de Mihail Sadoveanu în opera"Hanul Ancuței", a fost readusă la viață  în colegiul nostru cu ajutorul elevilor de la clasa a-X-a E care, îndrumați de doamna profesoară Ilie Alina, au îmbinat jocul actoricesc, arta decorului și muzica cu noțiunile deja știute despre specia literarăpovestire. Prin această metodă elevii au deprins mult mai repede tainele acelor vremuri, reușind ca pentru o oră să trăiască viața specifică anilor 1900.

Mai multe imagini pe www.liccuza.ro/Despre noi/Galerie/Hanul Ancutei

                                                                                           Obreajan Dorian  clasa a X-a E

 

18.10.2011

LET`DO IT, ROMANIA!

            Mare desfășurare de forțe !

Sâmbătă, 25 septembrie 2011, 145 de elevi ai Colegiului Național „ Al.I. Cuza” , însoțiți de 6 cadre didactice ( Victoria Matcaboji, Gherasim Luminița, Matei Ozana, Asanache Raluca, Stanciu Claudia și Ene Corneliu) au participat la acțiunea de ecologizare „ Let ` do it, Romania”.

Sincere felicitări curajoșilor prieteni ai naturii!

In același timp adresăm, tuturor celor care beneficiază de natură, invitația de a dovedi respect față de aceasta, încât și urmașii noștri să poată beneficia de un mediu curat!

Mai multe imagini la www.liccuza.ro/Despre noi/Galerie/LET`DO IT, ROMANIA!

30.09.2011

Festivitatea de deschidere a anului scolar 2011-2012

            Festivitatea de deschidere a anului școlar 2011-2012, va avea loc luni 12 septembrie 2011, începând cu ora 930, pe terenul de sport al școlii. După festivitate, fiecare diriginte va comunica elevilor orarul clasei  și va distribui manualele școlare.

TUTUROR ELEVILOR COLEGIULUI LE URĂM MULT SUCCES ȊN NOUL AN ȘCOLAR!

 

 

 

08.09.2011

1 Martie

 

 

 

UN MĂRȚIȘOR..............

                                            PENTRU SUFLET

 

 

 

             Nu trebuie să privim în calendar ca să știm că vine primăvara.

            Primăvara este anotimpul care ne împinge către regenerare și acumulare de noi energii, un joc de scântei albe, asemenea ghiocelului care se naște din zăpadă.

          Primăvara nu vine doar pe dealuri și pe câmpii, ci și în sufletul nostru atât de dornic spre fericire.

          Roșu și alb – culorile Mărțișorului – au simbolizat speranța, iubirea, încrederea, roșul vieții și albul gândului curat.

          Avem multe de învățat de la primăvara: cum se naște, cum se înnoiește, cum speră, mereu la mai mult, dar,…….. înainte  de toate, să învățăm să fim purtători de lumină, să ne deschidem sufletul pentru soare, să-l lăsăm să ne spele de răutate și să ne încarce de dragoste, să ne încălzească adâncul cel înghețat al inimii și poate ............................SĂ IUBIM!

28.02.2011

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare