Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Alte premii.....

MICII BIOLOGI ȘI GEOGRAFI DIN CUZA- PREMIAȚI LA CONCURSURI  JUDEȚENE ȘI INTERJUDEȚENE 

          Interesați de misterele Pământului, elevii Asanache Victor , din clasa a V-a (profesor Ene Corneliu)  și Falat Theodor , din clasa a VI-a B (profesor Asanache Raluca), au obținut, fiecare, premiul al doilea la etapa interjudețeană a concursului “Terra - de la poveste la realitate”. Elevii mai sus menționați s-au evidențiat și la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, alături de alți colegi :

 -     Dumitrașcu Gabriel – premiul I (clasa a V-a A)

-       Asanache Victor - premiul II (clasa a V-a A)

-       Aldea Ștefan - mențiune (clasa a V-a A)

-       Brănoiu Cătălin - mențiune (clasa a VI a A)

-       Falat Theodor – mențiune (clasa a VI-a B)

 

     

 

          Theodor Falat a obținut și premiul I la concursul regional “George Emil Palade”, reprezentând județul Prahova la faza regională. Elevii Dumitrașcu Gabriel și Porlogea Ștefania, de la clasa a V-a A (profesor Matei Ozana) au fost  primii pe lista câștigătorilor la același  concurs, iar Ștefania a obținut premiul II la etapa regională, desfășurată în acest an în Ploiești, la Colegiul Național “ Jean Monnet”.

              Le urăm succes în continuare și îi felicităm , din suflet, pentru eforturile depuse în acest an școlar!

 

06.06.2013

Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de biologie!


            A fost obținut de ȚENEA BIANCA din clasa a VII-a A,  elevă a colegiului nostru,  coordonată de profesor Ozana Matei.  Acest premiu,  dincolo de seriozitate și perseverența  în studiu arată pasiune. O astfel de pasiune,  într-un adolescent,  este un lucru minunat  care surprinde,  dar mai ales dă speranță  pentru viitor. O felicităm pe Bianca și îi urăm mult succes la viitoarele confruntări!

                                                                                                                                                                           Obreajan Dorian

 

20.05.2013

Succes obtinut la Concursul National INFOMATRIX

In zilele de 5-6 aprilie 2013, a avut loc selectia nationala a proiectelor participante pentru etapa internationala a Concursului Infomatrix 2013. La aceasta au participat si trei elevi ai Colegiului Cuza: Serban Razvan clasa a X-a B cu proiectul "Controller Phone" cu care a obtinut locul II si elevii Andrei Gabriel si Francu Daniel clasa a X-a A sub indrumarea profesorului Ana-Maria Bălăjel. Despre proiectul lui Razvan cei de la ziarul “Adevarul” au mentionat urmatoarele:

"Un alt proiect care ne-a atras atenția este al unui tânăr care vrea să transforme telefonul într-un gamepad. "Să cumperi un gamepad costă, dar telefonul îl ai și-l poți transforma pe loc în așa ceva. Trebuie doar o aplicație în smartphone și una în PC", susține creatorul. El a făcut demonstrația pe un joc din seria GTA și a condus personajul prin joc folosind un HTC Sensation."

 Referinta Ziarul Adevarul:
http://m.adevarul.ro/tech/gadget/universitatea-lumina-infomatrix-2013-infomatrix-roboti-masini-autonome-google-1_515ed42300f5182b8589214c/)

 

prof. Ana-Maria Bălăjel

10.05.2013

GFGM - Mobilitate Anglia

       A doua mobilitate din cadrul proiectului Good Food Good Mood a avut loc în perioada 17- 21 Aprilie în Stevenege, Anglia. De data această atât profesorii cât și elevii din cele 10 țări participante au fost invitați în Marea Britanie pentru a colabora în vederea promovării temei proiectului pe toată durată acestuia. Acolo, elevii noștri au comunicat cu cei din țările partenere, au vizitat școala Marriots și au fost implicați în mai multe activități ce au avut ca temă principală -Promovarea Alimentației Sănătoase- .

      Totodată întreagă delegație a vizitat mai multe obiective turistice din Londra și din împrejurimile acesteia (Castelul Knebworth, Secția de Poliție Stevenege, Turul orașului Stevenege)

      Propunerea României referitoare la numele mascotei proiectului a fost desemnată câștigatoare, iar în aplauzele participanților mascota Good Food Good Mood a primit titulatura de FOODY, iar doamna director a colegiului nostru a fost invitată să ridice miniatura mascotei.

     Exchange-urile vor continua și în perioada următoare, urmând ca alte echipe formate din elevi și profesori să plece în țările implicate (Anglia, Scoția, Italia, Spania, Elveția, Olanda, Germania, Polonia, Suedia și România)

                                                                                                                                                                 Obreajan Dorian

 

 

 

22.04.2013

Premiul I la Etapa nationala !

             La etapa națională a a OLIMPIADEI  DE  LIMBĂ,  COMUNICARE  ȘI  LITERATURĂ ROMÂNĂ,  eleva  MARIN IULIA  LAVINIA din clasa a VI-a A  s-a clasat pe prima poziție și a obținut PREMIUL  I. Etapa națională a concursului s-a desfășurat la îași în perioada 2-6 aprilie 2013. Trebuie menționat numele d-nei profesor DOINA GRIGORE, a cărei elevă este și care s-a ocupat de pregătirea acesteia. Le adesăm cele mai călduroase felicitări și le dorim noi succese în viitoarele confruntări.

14.04.2013

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare