Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

A V-a Ediție a ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA

       

In intervalul 7 – 9 noiembrie 2013, s-a desfășurat la Ploiești și Breaza, a V-a Ediție a ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA, activitate la care au participat 52 mari colegii din țară. Lucrările reuniunii au fost onorate de prezența academicianului Eugen Simion, de reprezentanți ai autorităților locale și ai Inspectoratului școlar al județului Prahova.La dezbateri au  participat  și reprezentanți ai elevilor din colegiile membre ale Alianței din județul Prahova, respectiv Colegiile Naționale “I. L. Caragiale”, “Al. I. Cuza” și Colegiul Militar Breaza.

11.11.2013

Pentru promovarea fotbalului prahovean!

 

Antrenorul Cosmin Contra, jucătorii și staff-ul echipei de fotbal FC PETROLUL Ploiești, au fost astăzi 1 noiembrie 2013, oaspeții Colegiului Național “Al. I. Cuza”. Activitatea este rezultatul unui parteneriat de promovare și susținere a fotbalului prahovean,  a unui comportament civilizat pe terenurile de sport.

In ovațiile celor prezenți pe terenul de sport al școlii, jucătorii și antrenorul lor au dat autografe elevilor și au distribuit gratuit cca. 1000 de bilete pentru meciul de fotbal de luni 4 noiembrie.

Îi felicităm pe jucători și antrenorul lor pentru ultimele rezultate din campionat și Cupa României și le urăm noi succese!

                                                                                                                                           Obreajan Dorian

 

01.11.2013

Performanțe prahovene la Infoeducație

In perioada 28 iulie - 3 august, în tabăra de elevi Gălăciuc din județul Vrancea, s-a desfășurat a XX-a ediție a etapei naționale a Concursului InfoEducație 2013, sub genericul "Life is a good algorithm" ,.

Din lotul județului a făcut parte și elevul Coman Adrian  din clasa a XI-a C de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza",  care a reușit să obțină locul II la secțiunea CISCO. Lotul elevilor prahoveni a fost însoțit de prof. Ana Maria Bălăjel.

18.09.2013

Deschiderea cursurilor pentru anul școlar 2013-2014!

    Începerea  cursurilor pentru anul  școlar 2013-2014, are  loc luni 16 septembrie 2013,  la ora 930.  Festivitatea  de deschidere se va desfășura pe terenul de sport al școlii. Elevii colegiului, absolvenții  și părinții  sunt rugați să se prezinte la locul de desfășurare începând cu ora  900.

 

12.09.2013

Elevi premiati de Biblioteca Judeteana "N. Iorga"

          Pasiunea pentru citit a elevilor de la Colegiul Național “Al.I.Cuza” din Ploiești, contrazice opinia că, pentru tinerele generații, bucuria lecturii a fost estompată de internet.
        Astăzi, 10 iunie 2013, într-o atmosferă sărbătorească, domnul profesor dr. Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga” din Ploiești, a răsplătit cu prețioase daruri (cărți accesibile vârstei) pe elevii care au obținut performanțe deosebite la limba și literatura română, având totodată o prezență permanentă la sala de lectură a Bibliotecii Județene.
       În prezența domnului director, profesor Ioan Lefter, a profesorilor Irina Săvuță și Doina Grigore și a doamnei Georgeta Stelian, bibliotecara liceului, au fost premiați elevii:
  1. Iulia Marin – clasa a-VI-a A - Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română – etapa națională
  2. Teodora Râncioc - clasa a-VIII-a B – Premiul I la etapa națională a concursului de creație „Locuiește în poveste!”- câștigătoarea dreptului de  a i se publica lucrarea în cartea „Ce poți face din două cuvinte”- juniori și a unei tabere de creație în vacanța mare.
  3. Vlad Mihai – clasa a-V-a A – Premiul I la etapa națională a concursului de creație literară “Locuiește în poveste!”
  4. Bianca Vlad – clasa a-VI-a A – cititoare pasionată, remarcată de șefa secției de literatură pentru copii de la Biblioteca “Nicolae Iorga”–Ploiești.
În speranța derulării unor proiecte interesante prin colaborarea celor două instituții culturale de elită ale județului Prahova, urăm tuturor elevilor să trăiască din plin bucuria lecturii în vacanța ce se apropie.
 

10.06.2013

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare