Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Luni 27.01.2014 se suspenda cursurile

În atenția elevilor de la C.N. "AL.I.CUZA",  MUNICIPIUL PLOIESTI

 
                                                 Din cauza timpului nefavorabil din această perioadă:
                    LUNI 27.01.2014 SE SUSPENDĂ CURSURILE LA C.N. "AL.I.CUZA",  MUNICIPIUL PLOIEȘTI
   Dacă se va prelungi timpul de suspendare a cursurilor vom reveni cu un mesaj în acest sens în timp util.
   Verificați periodic site-ul școlii, dar și mesajele oficiale transmise de Ministrul Educației Naționale, REMUS PRICOPIE sau de Inspectorul Școlar General, HORIA TOMA pe posturile TV naționale și locale, care fac referire strict la localitatea Ploiești și la colegiul nostru.
   De asemeni veți ține legătura cu profesorii diriginți.

 

26.01.2014

Campania S.M.Y.L.E

             

 


În data de 14/11.2013, la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" s-a desfășurat seminarul cu tema: “SMYLE- Pentru o viata mai bună!”. Activitatea a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare privind importanța competențelor digitale în rândul tinerilor din România. Campania se derulează în cadrul proiectului cu același nume organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul “Tineret în acțiune”. Au participat un numar de 90 de elevi proveniți din clasele a XI-a A, a XI-a E, a XI-a F sub îndrumarea profesorilor Ozana Matei, Ana-Maria Bălăjel, Sanda Craina, Roxana Păun. În cadrul activității s-a subliniat importanța competențelor digitale în societatea actuală, s-au prezentat avantajele și dezavantajele mediului de socializare, s-au prezentat materiale create de elevi: broșuri, filme, prezentări  pe această temă. Campania SMYLE nu se opreste aici, urmează ca activități similare să desfașurăm și în alte licee din Ploiești, cu participarea elevilor și a profesorilor coordonatori pe acest eveniment de la Colegiul Cuza.
 
Prof. Ana Maria Bălăjel

 

 


 

25.11.2013

Balul Bobocilor 2013

Joi, 14 noiembrie 2013, cei mai “proaspeți”  liceeni din Cuza, au dat liber la distracție. A fost sărbătoare mare la….. “Balul Boboooocilor”.  Evenimentul , desfășurat în decorul restaurantului Plaisir din Ploiești, a fost însoțit de dans, antren, presărate cu numeroase surprize, care au culminat cu alegerea celor mai reprezentativi boboci: Miss și Mister Boboc. După derularea probelor specifice au fost declarați câștigători Elena Frîncu de la clasa a IX-a D științe ale naturii și Dan Ioniță de la clasa a IX-a G științe sociale.

 

15.11.2013

A V-a Ediție a ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA

       

In intervalul 7 – 9 noiembrie 2013, s-a desfășurat la Ploiești și Breaza, a V-a Ediție a ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA, activitate la care au participat 52 mari colegii din țară. Lucrările reuniunii au fost onorate de prezența academicianului Eugen Simion, de reprezentanți ai autorităților locale și ai Inspectoratului școlar al județului Prahova.La dezbateri au  participat  și reprezentanți ai elevilor din colegiile membre ale Alianței din județul Prahova, respectiv Colegiile Naționale “I. L. Caragiale”, “Al. I. Cuza” și Colegiul Militar Breaza.

11.11.2013

Pentru promovarea fotbalului prahovean!

 

Antrenorul Cosmin Contra, jucătorii și staff-ul echipei de fotbal FC PETROLUL Ploiești, au fost astăzi 1 noiembrie 2013, oaspeții Colegiului Național “Al. I. Cuza”. Activitatea este rezultatul unui parteneriat de promovare și susținere a fotbalului prahovean,  a unui comportament civilizat pe terenurile de sport.

In ovațiile celor prezenți pe terenul de sport al școlii, jucătorii și antrenorul lor au dat autografe elevilor și au distribuit gratuit cca. 1000 de bilete pentru meciul de fotbal de luni 4 noiembrie.

Îi felicităm pe jucători și antrenorul lor pentru ultimele rezultate din campionat și Cupa României și le urăm noi succese!

                                                                                                                                           Obreajan Dorian

 

01.11.2013

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare