Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

Ziua Europeana a multiculturalitatii

 Ziua Europeana  a multiculturalitatii

                  Ziua Europeană este sărbatoriă anual la 26 septembrie, în țările de pe continentul european. Prin această zi se urmărește sensibilizarea publicului față de multilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.Școala noastră a dedicat o săptămână întreagă acestui eveniment. Comisiile de limba română, engleză și franceză au pregătit și au implicat elevii într-o serie de activități variate cum ar fi: o expoziție de carte în limbile română, engleză, franceză și germană, un montaj original de onomatopee zoo în 12 limbi europene, imagini cu cele mai populare destinații turistice de pe teritoriul Franței.

                   Marți am asistat la un minispectacol de recitări și cântece din spațiul european unde talentul înăscut a fost dublat de emoția artistică a vedetelor și a publicului. În timpul orelor de limba engleză și franceză elevii de la clasele bilingve au prezentat referate și proiecte cu cele mai importante momente din istoria Europei unite. În ultimul rând și nu cel mai puțin important, vineri holul principal al colegiului nostru a fost martorul unei activități inedite: elevii claselor a IX-a au pregătit o expoziție culinară cu cele mai reprezentative aperitive și prăjituri ale culturilor culinare din România, Franța și Anglia. Ne-au încântat pe toți cu maniera de prezentare a produselor și cu rețetele scrise în limbile română, franceză și engleză.Toate aceste activități au dovedit fără doar și poate că în colegiul Cuza se încurajează cu adevărat învățarea limbilor străine și se cultivă diversitatea culturală. 

 

 

   

29.09.2014

Eroi fără superputeri

 "Eroi fără superputeri"

           Elevii din clasa a XII-a D din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, însoțiți de profesoara de biologie Matei Ozana, au participat miercuri, 24 septembrie 2014, la acțiunea ”Eroi fără superputeri”, din centrul municipiului Ploiești, alături de voluntarii de la Mediurg și SMURD, sărbătorind astfel, alături de alte 16 state europene, Ziua Mondială a Primului Ajutor.

           Elevii au pus în practică, pe manechine, tehnicile de acordare a primului ajutor în caz de stop cardiorespirator și au intrat, ca vizitatori, în ambulanțele moderne aflate acolo.

           Evenimentul a fost organizat de Federația Internațională a Samaritenilor sub forma unui Flash Mob sincron, în 11 tări ale Europei.

28.09.2014

Campionatul Mondial de Șah

Campionatul Mondial de Șah        

        Coman Emilia, elevă în clasa a VIII-a B a Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” , reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah din Africa de Sud.  Performanțele sportive nu au împiedicat-o pe olimpica noastră să obțină, în fiecare an, rezultate deosebite la învățătură.

        Emilia, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, sprijinită de Jurnalul Prahovean și Campion Broker, a obținut deja două victorii (cu adversarele din SUA și Uganda), a remizat cu reprezentantele din Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite și a fost învinsă doar de cea mai bună șahistă  a Chinei, la categoria 14 ani.

         Profesorii și elevii Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” îi sunt alături Emiliei, cu gânduri bune și îi urează mult succes!

28.09.2014

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

             

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

  Joi,  18 septembrie 2014, elevii clasei a XII-a D din  Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești , însoțiți de doamna profesor de biologie Matei Ozana, s-au deplasat la sediul Mediurg pentru o lecție de acordare a primului ajutor. Doamna Gabriela Burlacu i-a inițiat pe inimoșii elevi în tainele acordării primului ajutor și în vederea participării la Flash mob-ul din data de 24 septembrie, din fața Casei Sindicatelor.

 

             Vineri, 19 septembrie 2014, elevii clasei a VIII-a B din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești , însoțiți de doamna dirigintă Matei Ozana, au luat parte la lansarea oficială a proiectului  educativ ”Școala de Flori”.

Proiectul se adresează copiilor, tinerilor și adulților iubitori ai naturii, interesați de voluntariat, mediu și ecologie.Evenimentul a avut loc în prezența oficialităților prahoveni, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii.

 

               Sâmbătă, 20 septembrie, un grup numeros de elevi din Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Ploiești, părinți ai acestora și profesori diriginți ( Isofache Cătălina, Gabriela Bîrleanu, Vlăsceanu Andreea și Matei Ozana), au participat la competiția sportivă de alergare, cu strângere de fonduri în scopuri umanitare, ”RUN FOR FUTURE”. Colegiul nostru a avut parte de o prezentare pe măsura participării ”elevii și profesorii din această instituție de educație și cultură , capabili de gesturi de solidaritate, cu credință, efort și implicare , ”își păstrează visele vii”. Evenimentul a fost organizat de Asociația ”Un strop de fericire”, cu care colegiul nostru desfășoară, în parteneriat, numeroase acțiuni caritabile.

 

22.09.2014

Deschiderea anului școlar 2014-2015

Începerea  cursurilor pentru anul  școlar 2014-2015, are  loc luni 15 septembrie 2014,  la ora 930

Festivitatea  de deschidere se va desfășura pe terenul de sport al școlii. Elevii colegiului, absolvenții  și părinții  sunt rugați să se prezinte la locul de desfășurare începând cu ora  900.

 

12.09.2014

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare