|
În fiecare sală de clasă a fost montat un avizier cu reguli , norme și măsuri de care elevii trebuie sa țină seama pe toată durata școlarizării. Modelul poate fi consultat aici
30.12.2014
În atenția cadrelor didactice care doresc să participe la selecția de a participa la programul de formare continuă în domeniul tehnologiei și competențelor digitale, în cadrul proiectului „Pedagogie și performanță prin tehnologia viitorului”, finanțat de către UNIUNEA EUROPEANĂ în cadrul programului Erasmus+ 2014, KA1 – Learning Mobility of Individuals.
Selecția se va face pe baza evaluării dosarului personal care va fi depus la comisia de selecție reprezentată de prof.Vlăsceanu Andreea Violeta - asistent manager de proiect- până la data de 15 ianuarie 2015..
Conținutul dosarului este:
- cerere
- CV
- chestionar completat
- recomandarea responsabilului cu formarea continuă din colegiu.
30.12.2014
.jpg)
COMUNICAT DE PRESĂ
Școlile povestesc despre migrație pe www.parlezvousglobal.org
Pe 18 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Migrației, ONG-urile partenere în proiectul Parlez-vous globallansează site-ul www.parlezvousglobal.org, un spațiu social și educativ, disponibil în 5 limbi, dedicat școlilor din învățământul pre-universitar din Europa și din Africa.
Incidentul tragic care a avut loc în anul 1972 a fost cel care împins comunitatea internațională să discute despre drepturile emigranților: un camion - care oficial ar fi trebuit să transporte marfă - a avut un accident în tunelul din Mont-Blanc; 28 de persoane, care se îndreptau dinspre Mali către Franța, pentru a-și construi un viitor mai bun, și-au pierdut viața, fiind ascunși în remorcă.
Drumul parcurs pentru a adoptat Convenția a fost unul lung și, încă, mai lung este cel de a fi ratificată la nivel mondial, mai puțin de 50 de state semnând Convenția până în prezent. Din păcate, printre acestea nu se numără niciuna dintre cele patru țări europene implicate în proiectul ”Parlez-vous global?”: Italia, Franța, Austria, România, spre deosebire de țările africane implicate în proiect: Senegal, Benin și Burkina Faso, care au ratificat această Convenție.
"Parlez-vous global?" este un proiect finanțat de Uniunea europeană, Fondazioni4Africa și Fondazione De Agostini, al cărui obectiv este ca 12 000 de cadre didactice și 35 000 de elevi să dobândească competențe care să îi ajute să abordeze problematica dezvoltării globale, utilizând TIC4D (Tehnici și Tehnologii de Informare și Comunicare pentru Dezvoltare) și jurnalism cetățenesc, pentru a favoriza integrarea tematicii migrației și cetățeniei globale în programele școlare.
Site-ul - al cărui conținut este disponibil în limbile italiană, franceză, română, germană și engleză - este dedicat elevilor și cadrelor didactice din învățământul pre-universitar. El este, înainte de toate, un spațiu educativ, unde puteți găsi planuri de lecții sau de unități de învățare, activități practice și o mulțime de idei pentru a lucra la clasă pe tematica migrației și a cetățeniei globale. În egală măsură, site-ul conține și un ansamblu de unelte, prin care puteți căuta în funcție de vârstă, grup țintă sau grad de cunoștințe și unde puteți găsi instrumente pentru a identifica și pentru a evalua ”noile” competențe de cetățenie globală. În fine, parlezvousglobal.org este un spațiu social, o comunitate de școli din Europa și din Africa, care împărtășesc din munca și din experiențele pe care le-au avut în anul 2014 (cursuri, ateliere, vizite, schimburi, etc.)
Participarea pe site-ul proiectului este deschisă tuturor: nu există condiții speciale pentru a te înregistra, dar trebuie să fii dornic să experimentezi și să împărtășești cu ceilalți experiențele tale.
Ofițer de presă :
Isabella Samà
Tel. +39 02 3085057
ufficiostampa@coopi.org
18.12.2014
Sâmbătă, 6 decembrie, s-a desfășurat la Teatrul ”Toma Caragiu ” din Ploiești, serbarea de Crăciun a Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza”.
Intrată deja în calendarul activităților educative , serbarea de Crăciun a adunat peste 200 de elevi talentați din colegiul nostru. Sub atenta îndrumare a doamnelor profesor Lidia Cruceru, Cătălina Rădulescu , Gabriela Bîrleanu și Irina Catrinescu, copiii ne-au oferit un spectacol de excepție. Am ascultat colinde, am admirat dansul micilor majorete, evoluția perechilor de dansatori profesionști și am aplaudat, din tot sufletul actorii scenetei. În finalul acestui spectacol, doamna director le-a adresat câteva cuvinte de mulțumire tinerilor artiști și doamnelor profesoare coordonatoare și urarea de ”Sărbători Fericite” tuturor profesorilor, elevilor, și părinților din sala teatrului.
15.12.2014
In data de 8 decembrie 2014 a fost lansat în cadrul școlii noastre proiectul educațional ”Si noi încercăm să te facem puțin mai fericit”.
Detalii în secțiunea Proiecte unde puteți vizualiza posterul proiectului.
09.12.2014
|
|