Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

24 IAN.2015-CEREMONIA OFICIALĂ MILITARĂ

 Sâmbătă 24 ianuarie 2015 între orele 9,30 – 11,00 la sediul C.N.,,AL.I.CUZA,, Municipiul Ploiești va avea loc ceremonia oficială militară a

,,ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE – 24 IANUARIE,,
 organizată în colaborare cu Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești  după următorul program:
Ora   9,30              -  Instalarea gărzii militare la statuia domnitorului
Ora   9,30 - 9,45    -  Realizarea dispozitivului
Ora 10,00 -10,05   -  Sosirea persoanelor oficiale , salutarea drapelului  de
                                  luptă și ocuparea locului în dispozitiv
Ora 10,05 -10,10   -  Intonarea Imnului Național al României
Ora 10,10 -10,15   -  Alocuțiuni
Ora 10,15 -10,25   -  Depuneri de buchete de flori la statuia  domnitorului
Ora 10,25 -10,30   -  Hora Unirii
Ora 10,30              -  Încheierea ceremoniei militare
Ora 10,30 -11,00   -  Expresii ale implicării elevilor colegiului , pe cât de
                                  serioși și responsabili pe atât de entuziaști
Ora 11,00              -  Ridicarea gărzii militare de la statuie
    Prezența elevilor , profesorilor , părinților și a comunității  la această ceremonie  va fi  un moment de bucurie de a fi împreună în numele unor idealuri și valori comune.
   
Pentru a vizualiza mesajul directorului colegiului prof. Rodica Popescu, ocazionat de această zi...click aici
20.01.2015

Implementare SAIP

În școala noastră a fost implementat începând cu luna octombrie 2014 un sistem automat pentru înregistrarea prezenței elevilor și a personalului .Informații despre acest sistem puteți citi aici.

 

08.01.2015

Avizier

 În fiecare sală de clasă a fost montat un avizier cu reguli , norme și măsuri de care elevii trebuie sa țină seama pe toată durata școlarizării. Modelul poate fi consultat aici

 

30.12.2014

Proiect Erasmus +

   În atenția cadrelor didactice care doresc să participe la selecția de a participa la programul de formare continuă în domeniul tehnologiei și competențelor digitale, în cadrul proiectului „Pedagogie și performanță prin tehnologia viitorului”, finanțat de către UNIUNEA EUROPEANĂ în cadrul programului Erasmus+ 2014, KA1 – Learning Mobility of Individuals.

 
      Selecția se va face pe baza evaluării dosarului personal care va fi depus la comisia de selecție  reprezentată de  prof.Vlăsceanu Andreea Violeta - asistent manager de proiect- până la data de 15 ianuarie 2015..
Conținutul dosarului este:
- cerere
- CV
- chestionar completat
- recomandarea responsabilului cu formarea continuă din colegiu.
Atașăm alăturat : modelul de cerere , o informare privind structura proiectului și chestionarul  
30.12.2014

Comunicat de presa

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Școlile povestesc despre migrație pe www.parlezvousglobal.org
 
Pe 18 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Migrației, ONG-urile partenere în proiectul Parlez-vous globallansează site-ul  www.parlezvousglobal.org, un spațiu social și educativ, disponibil în 5 limbi, dedicat școlilor din învățământul pre-universitar din Europa și din Africa.
 
În fiecare an, pe 18 decembrie sărbătorim Ziua Internațională a Migranților, stabilită de Națiunile Unite în anul 2000, la 10 ani după adoptarea Convenției internaționale pentru protecția drepturilor tuturor muncitorilor migranți și ale membrilor familiilor acestora, care a fost adoptată pe 18 decembrie 1990.
Incidentul tragic care a avut loc în anul 1972 a fost cel care împins comunitatea internațională să discute despre drepturile emigranților: un camion - care oficial ar fi trebuit să transporte marfă - a avut un accident în tunelul din Mont-Blanc; 28 de persoane, care se îndreptau dinspre Mali către Franța, pentru a-și construi un viitor mai bun, și-au pierdut viața, fiind ascunși în remorcă.
Drumul parcurs pentru a adoptat Convenția a fost unul lung și, încă, mai lung este cel de a fi ratificată la nivel mondial, mai puțin de 50 de state semnând Convenția până în prezent. Din păcate, printre acestea nu se numără niciuna dintre cele patru țări europene implicate în proiectul ”Parlez-vous global?”: Italia, Franța, Austria, România, spre deosebire de țările africane implicate în proiect: Senegal, Benin și Burkina Faso, care au ratificat această Convenție.  
"Parlez-vous global?" este un proiect finanțat de Uniunea europeană, Fondazioni4Africa și Fondazione De Agostini, al cărui obectiv este ca 12 000 de cadre didactice și 35 000 de elevi să dobândească competențe care să îi ajute să abordeze problematica dezvoltării globale, utilizând TIC4D (Tehnici și Tehnologii de Informare și Comunicare pentru Dezvoltare) și jurnalism cetățenesc, pentru a favoriza integrarea tematicii migrației și cetățeniei globale în programele școlare.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Migrației, ONG-urile partenere în proiectul "Parlez-vous global?" (CISV, ACRA-CCS, COSPE, COOPI, Sudwind Agentur, APDD-Agenda 21, UNMFREO), Asociația italo-senegaleză Stretta di Mano și Compagnia di San Paolo lansează site-ul multilingv www.parlezvousglobal.org
Site-ul - al cărui conținut este disponibil în limbile italiană, franceză, română, germană și engleză - este dedicat elevilor și cadrelor didactice din învățământul pre-universitar. El este, înainte de toate, un spațiu educativ, unde puteți găsi planuri de lecții sau de unități de învățare, activități practice și o mulțime de idei pentru a lucra la clasă pe tematica migrației și a cetățeniei globale. În egală măsură, site-ul conține și un ansamblu de unelte, prin care puteți căuta în funcție de vârstă, grup țintă sau grad de cunoștințe și unde puteți găsi instrumente pentru a identifica și pentru a evalua ”noile” competențe de cetățenie globală. În fine, parlezvousglobal.org este un spațiu social, o comunitate de școli din Europa și din Africa, care împărtășesc din munca și din experiențele pe care le-au avut în anul 2014  (cursuri, ateliere, vizite, schimburi, etc.)
Participarea pe site-ul proiectului este deschisă tuturor: nu există condiții speciale pentru a te înregistra, dar trebuie să fii dornic să experimentezi și să împărtășești cu ceilalți experiențele tale.
 
 
Ofițer de presă :
Isabella Samà
Tel. +39 02 3085057
ufficiostampa@coopi.org
 
18.12.2014

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare