Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Știri

Știri din anul școlar : după : crescător descrescător

GÂNDURI PENTRU ANUL 2016

                      

 

 GÂNDURI PENTRU ANUL 2016

                                    ,,ARMONIE..…ȘI PRIETENIE  ,, 
 
            În 2016 la Colegiul Național ,,ALEXANDRU IOAN CUZA ,,Municipiul Ploiești să domnească armonia și prietenia.
       Să fie spirit și înțelegere reciprocă în tot ceea ce întreprindem.
       Să ne gândim mereu că tehnica perfectă fără spirit nu duce la armonie și binele fără voință și dăruire nu duce la prietenie .
       Școala noastră să fie expresia armoniei profesor – elev și voința de a zidi și dărui în timp.
       Un gând curat elevilor , părinților , elevilor , profesorilor școlii, colegii mei de acum , personalului didactic auxiliar și nedidactic , un pios omagiu celor ce nu mai sunt printre noi.
       Un gând bun.....dar de fapt mai multe înmănunchiate în tradiționala urare
 
LA MULȚI ANI!
 
 
 
  Adevărata prietenie este ca sănătatea , valoarea ei este rar apreciată până când nu ai pierdut-o....și armonia este totul...
   Fiecare are un spirit care poate fi șlefuit , un corp care poate fi antrenat și o cale pe care să o urmeze.
   Ești în viață pentru a cunoaște ceea ce este sacru în tine.
 
 
DIRECTOR
PROF. RODICA POPESCU
 
 
 
 
 
   ,,ARMONIE …ȘI PRIETENIE - de la filosofie la realitate ,, 
 
 
                                                                             
           Nu știu de ce, dar astăzi , mai mult decât oricând , parcă este mai greu de vorbit despre realitate. Fiecare pare a fi izolat în lumea sa , populată de probleme mici și mari , de dorințe și scopuri care odată atinse , ne dau palida satisfacție , dar care își pierde strălucirea în timp. Pe măsură ce acumulăm experiență , tindem să ne creăm fiecare o filosofie despre viață și tot ce înseamnă ea. Constatăm uneori că teoria noastră este contrazisă în mod brutal de realitate. Sunt acele momente de confuzie , lehamite și cine știe câte alte sentimente groaznice.  Atunci filosofia noastră nu funcționează , e doar o umbră a realității....nimic nu ni se pare mai relevant decât ceea ce tratăm pe propria piele. Atunci presupunem că cei din jur trăiesc în aceeași lume cu noi . Acest lucru e normal și ar fi absurd , poate , să se întâmple altfel. Din când în când , cred că ar fi bine să ne oprim , să ne smulgem din tumultul vieții noastre și să-l ascultăm pe cel de lângă noi , să încercăm să înțelegem punctul său de vedere. Utilitatea acestei incursiuni în lumea celuilalt ar putea fi ameliorarea teoriei noastre despre realitate sau chiar descoperirea unei piese din puzzle-ul realității însăși.
     Am observat în jurul meu că fiecare om are câte o microfilosofie despre orice lucru sau fenomen cu care intră în contact: despre viață și moarte , despre relațiile între sexe , despre muncă etc.
     Una dintre sutele , poate miile de preocupări filosofice ale omului este și divinitatea . Fiecare are o filosofie despre aceasta pentru că este imposibil să o eviți , să o ignori , iar această filosofie se cristalizează în funcție de dorințele noastre . Credem că Dumnezeu este așa cum ,, ne-ar fi nouă mai bine,, Am întâlnit oameni care îl văd pe Dumnezeu ca o forță care a stat la originea lumii , dar care nu are nici o atitudine față de oameni, îi lasă să-și ducă existența lor mizeră fără să arate vreun interes special față de ei. Alții deopotrivă văd în El un fel de ,,polițist cu puteri supranaturale ,, care a inventat tot felul de reguli imposibil de respectat și care abia așteaptă să greșești pentru a te penaliza. Unii, dintre toate atributele lui Dumnezeu , au ales pe cel mai avantajos – mila – și au considerat că mila sa nemărginită va deschide larg porțile Raiului ca toți să poată intra , trecând peste momentul neplăcut ,, al judecății ,,.
      Eu cu ceva timp în urmă consideram divinitatea ca pe ceva care există acolo sus , demn de toată admirația și respectul , dar imposibil de urmat și care nu are loc în planurile mele de viitor. Preferam să dau la spate aceste preocupări oarecum ,, deranjante ,, și motivul pe care îl invocam cel mai des era viața unor preoți și creștini pe care îi vedeam. Nu știu cum se face că teoria mea despre Dumnezeu era ca o pereche de ochelari opaci prin care se putea vedea clar numai o bucățică , aceea care era în acord cu teoria mea. Îmi săreau în ochi tot felul de ,, nereguli ,, din Biserică. Astfel aveam o justificare ,, solidă ,, pentru atitudinea mea de ignoranță. Scăpasem din vedere faptul că simțurile mele nu pot măsura fidel realitatea. Dacă eu nu văd sau nu înțeleg un lucru înseamnă că el nu există. Aceasta a fost filosofia mea până acum , la fel ca mulți alții înaintea mea. Am găsit răgaz de-o clipă să mă opresc și să înțeleg teoria Altuia despre realitate. Dacă îți acorzi un cât de mic ragaz , dacă arunci o privire odihnită , curioasă și nepătimașă , vei găsi destule argumente să te bucuri că mai există oameni întregi care trăiesc frumos.
 
 DIRECTOR  PROF. RODICA POPESCU
 
04.01.2016

ACTIVITATI 5 OCTOMBRIE 2015

Luni   5 octombrie 2015 este Ziua Mondială a Educației și conform notei MECS și ISJ Prahova nr. 1248/DGMRS/25.09.2015 se vor organiza la nivelul școlii activități educative.

Profesorii diriginți vor organiza împreună cu elevii claselor și cu profesorii care au program în această zi o activitate educativă, care se încadrează în una din temele propuse în documentul atașat aici.

DIRECTOR,

PROF. RODICA POPESCU

 

30.09.2015

HOTARARE Nr. 733

HOTARARE Nr. 733

privind acordarea unei sume destinate decontarii cheltuielilor pentru achizitionarea de manuale scolare de catre elevii aflati in anul scolar 2015-2016 in ciclul superior al invatamantului

liceal de stat.

 

Pentru vizualizare click aici

17.09.2015

MESAJUL DIRECTORULUI LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

           

   
    
MESAJUL DIRECTORULUI
 

ADRESAT ELEVILOR CU OCAZIA DESCHIDERII CURSURILOR

 

 ANULUI ȘCOLAR 2015-2016

LA COLEGIUL NAȚIONAL ,, ALEXANDRU IOAN CUZA", MUNICIPIUL PLOIEȘTI
 
                                                         

DRAGI ELEVI  ,    
    Debutul anului școlar este întotdeauna un moment de emoție, de bucurie și de optimism. 
   Îmi exprim satisfacția pentru reușita și succesul pe care l-a înregistrat școala noastră până în prezent și în special în anul școlar care s-a încheiat. 

   Slujitorii școlii noastre , profesorii împreună cu părinții și comunitatea locală au avut același gând: de a-i face pe copii fericiți , sănătoși și înțelepți.
Au reușit să facă din sala de clasă o grădină cu flori și din familie o sărbătoare
   Spiritul Cuza a conturat o cultură de calitate, inovație, performanță, parteneriate cu instituțiile culturale și școlare din țară și din Europa.
   La vreme de bilanț constatăm că suntem foarte bogați.
  Avem rezultate  excelente și foarte bune  pe toate planurile .
  Am beneficiat de implicare și susținere din partea  tuturor angajaților școlii , a părinților și a comunității locale pentru tot ce a intreprins școala.
   Pentru toate acestea elevii și școala au primit calificative de excelent și foarte bine, diplome, certificate și susținere financiară .
  Vă îndemn să aveți în continuare admirație pentru școala noastră.
  Să avem încredere în capacitățile noastre, să gândim pozitiv, să credem că suntem utili și să ne bucurăm pentru ceea ce suntem.
 

  Am credința că la finalul anului  școlar 2015- 2016 vom face măsurătoarea unei reușite durabile la care adevărul, frumosul și binele să fie definitorii. 

  Trebuie să știți că viața este o competiție care trebuie câștigată și alergătorul care este primul din pluton ridică ștacheta performanței și îi obligă și pe ceilalți să țină ritmul.
  Aveți șansa ca ajutați de părinți și de profesori să deveniți tot ceea ce vă doriți.
  Felicit ,,bobocii" claselor a-V-a și a-IX-a pentru că au ales să fie ,,cuziști" și îi asigur că vor avea parte de aceeași căldură și prețuire de care au beneficiat toți elevii școlii.
 

  Viitorii absolvenți să pornească în carierele lor cu o dezvoltare armonioasă, cu un pronunțat spirit civic și practic, cu capacitatea de a înțelege și aprecia societatea în care vor trăi.       

 Tuturor vă urez un an școlar de deplin susces .
 Vă aștept cu cele mai bune gânduri de speranță , prețuire și îndemn.
 Nu uitați că suntem ȘCOALĂ EUROPEANĂ .
 Să construim în continuare împreună.
 Prima zi de școală să fie o revedere și un început binecuvântat.
 În fiecare clipă, viața școlii să se îmbogățească cu minuni, cu gânduri bune și cu multă lumină.
 
       Cu multă afecțiune!
DIRECTOR
PROF. RODICA POPESCU
 
15.09.2015

Deschiderea anului școlar 2015-2016

 Festivitatea de deschidere a noului an școlar, va avea loc

Luni 14 Septembrie 2015, ora 10.00.

 D I R E C T O R,

Prof. Rodica Popescu

11.09.2015

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare