Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Proiecte

Proiecte sortate : crescator descrescator

VREM VERDE!

VREM VERDE

Colegiul nostru continuă seria proiectelor pe temă ecologică , prin acțiunea Vrem Verde. 

 Proiectul a fost demarat încă din vacanța de vară ,când un grup de voluntari, format din elevi ai liceului , îndrumați de doamna profesoară Irina Savuta  au organizat o activitate de colectare a deșeurilor reciclabile ; aceasta reprezentând o primă etapă a proiectului.

Elevii au continuat acțiunea prin ecologizarea mai multor parcuri ploieștene(Parcul Cina, Parcul Dero)care necesitau intervenirea rapidă.În caz contrar,acestea s-ar fi putut transforma în adevărate gropi de gunoi.

Prin sprijinul acordat de către bunii noștri prieteni  de la organizația INDECO, elevilor colegiului nostru li s-a oferit șansa de a ajuta natura zilnic prin selectarea deșeurilor în tomberoanele special gândite în funcție de materialul colectat : PLASTIC, ALUMINIU, HÂRTIE .

                                               

                                                              

 

 

 

 

18.10.2011

Noi proiecte internationale

Proiect REGIO

http://www.llp-ro.ro/llp.php?id=242&d=41&menu=238 

Casa Corpului Didactic Prahova  va lansa în septembrie 2011, Proiectul  Comenius Regio “Our Commitment First … against poverty … for inclusion” 11-PR-02-PH-TR - 2011-2013 Romania – Turcia.

Our Commitment First … against poverty … for inclusion” / „Proiectăm Viitorul Europei” reprezintă un demers în cadrul programului de învățare de-a lungul vieții LLP și este realizat de Regiunea Prahova – România, în parteneriat cu Regiunea BILECIK, Turcia.

Din Prahova–România participă la proiect Casa Corpului Didactic Prahova, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Prahova, Colegiul Național „AL. I. Cuza”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Jean Monnet”, Asociația Iuventa, Palatul Copiilor Ploiești, Gradinița Nr. 40 Ploiești, Grup Școlar Măneciu, Școala cu clasele I-VIII “Alexandru Ioan Cuza” Câmpina, Școala Breaza de sus, Școala Dîrvari.         
Din partea Regiunii Bilecik participă Bilecik Il Milli Egitim Mudurlugu (Bilecik Provincial Directoratorate of National Education Directorate), ERTUĞRULGAZİ İLKÖĞRETİM OKULU, OSMANGAZİ İLKÖĞRETİM OKULU, PAZARYERİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ, PAZARYERİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, BİLECİK EĞİTİM DERNEĞİ.

Proiectul “Our Commitment First … against poverty … for inclusion”, reprezintă unul dintre cele 16 proiecte Comenius-Regio aprobate în Romania în anul 2011 și își propune să sprijine cooperarea între autoritățile locale și unitățile de învățământ din cele 2 regiuni europene.

Obiectivele proiectului urmăresc: promovarea valorilor educaționale europene, comunicarea interculturală, coeziune socială, creșterea calității în educație.

În cadrul proiectului vor fi cuprinse activități comune precum: organizarea de seminarii, workshop-uri, sesiuni de formare, realizarea unor materiale de informare și a unei pagini web etc.

 

 

PROIECT COMENIUS 

MALTA – iulie 2011 

În perioada  18 – 22 iulie 2011 s-a desfășurat la Hamrun – Malta, cursul  de  formare  Creating e-learning courses-hands-on tools & practical tips”, la care a participat  prof. Dedu Carmen Maria de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Ploiești.

Cursul a fost organizat de AcrossLimits Ltd, coordonatorul acestuia fiind

dr. Angele Giuliano. Au participat profesori din 2 țări europene: Spania și Romania, fiecare aducând în prim plan situația învățământului modern în școlile și țările lor și modalitățile de aplicare.

Cursul și-a propus să contribuie la cristalizarea unor idei legate de mutațiile tehnologiei educationale e-Learning, prin discuții și aplicații asupra componentelor de bază: standardizare, conținut educațional, suport tehnologic și acces, în fața evoluției acestei tehnologii de educație.

Am învățat că abordarea învățământului la distanță ca modalitate alternativă sau complementară de a face educație pornește de la asigurarea și respectarea unor criterii de calitate în ce privește aspectele pedagogice, administrative, tehnice. Conceptul e-learning în școală cuprinde varietatea experiențelor didactice ce pot beneficia de suport tehnologic: instruire asistată/mediată de calculator, digital/ mobile/ online learning/ education, instruire prin multimedia etc.

Sub denumirea de software didactic/educational, o gamă largă de materiale electronice (pe suport digital/ multimedia) pot și trebuie să fie dezvoltate în școli pentru a simplifica procesul de educație: hărți, dicționare, enciclopedii, filme didactice, prezentări în diverse formate, cărți (e-books), teste, tutoriale, simulări, software ce formează abilități, software de exersare, jocuri didactice, fie că sunt necesare doar la parcurgerea programei școlare, la teze, la admiterea la facultate, la bacalaureat sau chiar la obținerea de reale performanțe la nivel de olimpiadă.

Computerul și materialele electronice/multimedia pot fi utilizate ca suport în predare, învățare, evaluare sau ca mijloc de comunicare (pentru realizarea unor sarcini individuale etc), toate acestea putând fi cuprinse pe o platformă educațională creată și administrată în școală.

La curs s-a creat premisa realizării unei platforme pentru fiecare școală particpantă unde profesorii de diferite specialități să-și creeeze și să-și administreze propriile cursuri care să vină în completarea și desăvârșirea cunoștințelor acumulate la ora de curs.  Am studiat modalitatea de lucru pe o platformă educațională complexă care să conțină un modul de testare și evaluare online; un modul de învățare individual cuprinzând două componente: una dedicată propunerii și  dezbaterii de probleme și una dedicată rezolvării acestora,  o bibliotecă online conținând lecții și articole; un modul de învățare asistat – clase virtuale organizate în cadrul platformei,  elevii putând să aleagă un program de studiu definit de un anumit profesor coordonator  (teme, lecții, teste, întrebări, nelămuriri și discuții); statistici privind evoluția utilizatorului; topuri și clasamente; comunitate educațională (forum, blog, profiluri de utilizatori).

 

E-learning-ul este o perspectivă asupra modului în care ar trebui organizată școala de către instituțiile care au această autoritate și de către profesorii care se ocupă de educația elevilor: ușor de urmărit și de înțeles, centrat pe elev și eficient.

 

Prof. Dedu Carmen Maria

Colegiul Național „Al. I. Cuza” Ploiești

 

 

 

14.09.2011

Floarea din fereastra clasei

COLEGIUL NATIONAL "AL. I. CUZA"

 

 

PROIECT EDUCATIONAL

" FLOAREA DIN FEREASTRA CLASEI "

 

 

 

Moto: "Acolo unde înfloresc florile există încă speranță."

Lady Bird Johnson

 


 


 ARGUMENT

           Intr-o lume a mașinilor, a calculatoarelor, a plasticului și inoxului, ne e tot mai greu să ne bucurăm de frumusețea naturii înconjuratoare. Dacă lipsa timpului nu ne permite să mai ieșim în parc, în pădure, să incercăm să aducem culoarea și veselia florilor în ferestrele sălilor de clasă.

 

 

 

 

SCOP

            Imbunatatirea aspectului exterior al Colegiului National " AL I. Cuza" prin amplasarea de jardiniere cu muscate la ferestrele tuturor salilor de clasa.

 

 

OBIECTIVE

            1. Formarea si dezvoltarea unei atitudini ecologice in randul elevilor si
profesorilor din Colegiul National "AL I. Cuza".

          2.      Formarea unor deprinderi practice de plantare si ingrijire a plantclor de
interior.

          3.      Constientizarea existentei unui mediu curat necesar in pastrarea sanatatii.

  

ACTIVITATI

 

              1. Realizarea unor suporturi la ferestrele sălilor de clasă, pentru susținerea
jardinierelor - aprilie- mai

           2.       Achiziționarea celor 80 de jardiniere- mai

           3.       Achiziționarea pământului de flori si a butașilor de mușcate - mai.

          4.       Plantarea butașilor in jardiniere- mai-iunie.

 

 

           Elevii colegiului au înțeles că într-un trup sănătos înflorește un suflet în armonie cu natura. Protecția mediului, cultivarea florilor, nu reprezintă numai speranță pentru viață, dar și conștiința  că vei clădi un viitor sigur pentru tine și pentru orașul tău.

          Cu sprijinul nemijlocit al d-lui inginer Dan Ioniță – director al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești, elevii noștri s-au sincronizat cu proiectul  de înfrumusețare a orașului nostru, în ideea de a reda Ploieștilor o strălucire demnă de un oraș european!


 

06.06.2011

Ziua Mondiala a Apei

Școli pentru un viitor verde

Ziua Mondiala a Apei

 

De-a lungul timpului, omul, ca un copil atras de jocul de a stăpâni natura, de a călători mai repede, de a trai mai comod, a fost amețit de uriașele sale succese tehnice, devenind vrăjitorul cel rău în unele situații, stârnind natura, punând-o în pericol cu propria lui nesăbuire. Una din bogățiile inestimabile ale “Planetei albastre”  este APA. După cum spunea Leonardo DaVinci, “apei i-a fost data puterea de a deveni seva vieții pe Pământ”. Suntem datori, noi, pământenii să o respectăm, să o protejăm permanent și să o sărbătorim la începutul primăverii, pe 22 martie, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei.

Elevii, profesorii și părinții de la Colegiul Național “Al. I. Cuza”  din Ploiești s-au întâlnit marți, 22 martie 2011, ora 12:00, în holul central al instituției de învățământ, cu directorul Colegiului, doamna Popescu Rodica precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Agenției de Protecție a Mediului, ai Administrației Naționale “Apele Române”, ai Asociației Profesorilor de Biologie din Prahova “Ecoterra”, ai Muzeului de Științele Naturii Prahova.

Cu această ocazie, elevii de gimnaziu, coordonați de profesorii de biologie Stanciu Claudia, Matcaboji Victoria și Matei Ozana, au organizat o expoziție de postere, machete, afișe, sub titlul “Apa aduce bucurie”. Colegii mai mari, de liceu, au pregătit doua prezentări: “Apa - esența vieții pe Pământ”  (sub coordonarea doamnei profesor Ionescu Doina) și “Ziua Mondială a Apei”  (sub coordonarea profesorilor de geografie Asanache Raluca și Ene Corneliu). A fost readusa în atenție importanța apei, pericolul reprezentat de scăderea resurselor de apă dulce si au fost evidențiate exemple de măsuri concrete de reducere a consumului de apă.

            Astfel, dorim să contribuim activ la protecția naturii și dezvoltarea durabilă, în respect cu natura, atrăgând atenția asupra pericolului reprezentat de poluarea mediului în general și a apei în special.

29.03.2011

HAIDEȚI SĂ PLANTĂM FAPTE BUNE

HAIDEȚI SĂ PLANTĂM FAPTE BUNE

 

60 de elevi de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” din Ploiești, însoțiți de profesorii Raluca Asanache, Claudia Stanciu și Ene Corneliu, au participat sâmbătă, 26 martie 2011, la plantarea de puieți în zona orașului Urlați.   

În această acțiune de voluntariat elevii au fost îndrumați de specialiștii Direcției Silvice, cei care au pus la dispoziție și puieții.  

 Prahova este unul din cele patru județe în care se desfășoară o acțiune pilot pentru campania de împădurire din primăvară. Această acțiune  este inițiată de Asociația EcoAssist, coordonator al campaniei naționale de ecologizare  ,,Let’s do it, Romania”, la care au participat  și elevii de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza”, în data de 25 septembrie 2010. Să nu uităm faptul că 2011 este Anul Voluntariatului dar și Anul Pădurilor.

29.03.2011

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare