Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!

COLEGIUL NAȚIONAL “AL.I.CUZA” PLOIEȘTI

JURNAL DE PROIECT

AN ȘCOLAR 2009-2010
 

 

            In anul școlar 2009-2010, Colegiul Național “AL.I.CUZA” participă la Proiectul județean “Gândește verde,gândește curat!” inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.Elevii din clasele V-VIII au alături colegi mai mari,părinți,bunici și profesori.Elevii participanți,aproximativ 800,sunt coordonați de prof.Claudia Stanciu impreună cu prof.Matei Ozana,Matcaboji Victoria,Asanache Raluca,Popa Rodica si Ene Corneliu.


            Elevii care fac parte din Grupul de Inițiativă sunt : Bors Georgiana,Dobrescu Cristiana,Doroftei Vlad,Jianu Florentina,Neagu Florina,Nițu Raluca,Preda Adrian,Țigau Razvan,Țilimpea Razvan,Ungureanu Gabriel.


            Activitățile realizate în cadrul proiectului nostru sunt:


Joi, 19 noiembrie, ora 9.00, elevii clasei a VIII A ( dirigintă doamna prof. Terecoasa Veronica), insoțiți de colegii lor mai mari, de la clasa a XI-a B, insoțiți de doamna prof. Matei Ozana, au participat la o amplă acțiune de plantare de puieți pe centura de est a Ploiestiului.
Numărul elevilor participanți de la Colegiul Național “ Al. I. Cuza” a fost de 30.

            Elevii din Colegiul Național “Al.I.Cuza” au participat la “Cursul de plantagistică”,un proiect inițiat de MaiMultVerde și Ernst&Young, în parteneriat cu Administrația Domeniului Public Ploiești. Elevii noștri au avut parte de sfaturile și ajutorul celor de la ADP Ploiești.


           16-20 Noiembrie 2009: Ancheta Socială: aplicarea unui chestionar și analiza rezultatelor.


           Chestionar :
1.De ce credeți că este importantă educația ecologică pentru elevi?
2.Ce norme de conduită ecologică trebuie respectate atunci când sunteți în excursie?
3.Ce măsuri practice puteți lua pentru a preveni consumul inutil de energie?
4.Ai fi interesat să te implici în actiuni de voluntariat pentru protecția mediului?
5.Doriți să participați la campanii de colectare a deșeurilor reciclabile în cadrul școlii?
6.De ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor?
7.Ce măsuri putem lua pentru a preveni poluarea apei?
8.Ce măsuri credeți că se pot lua pentru a imbunătăți starea mediului din Ploiești?
9.Ce semnificație are pentru voi :”Nu ești om dacă nu ai plantat un pom!”?
10.Ce activitați propuneți pentru promovarea proiectului”Gândește verde, gândește curat”?             Rezultatele acestui chestionar au fost prezentate într-o activitate desfășurată pe 20 Noiembrie 2009 și au arătat interesul deosebit al elevilor față de proiectul “Gândește verde,gândește curat!” și dorința lor de a realiza cât mai multe activități ce vizează o viață mai curată.

               Decembrie: este luna în care am realizat prezentarea power point a proiectului și activitățile pe care le vom realiza pe parcursul întregului an școlar.

 


            Ianuarie 2010-Realizarea Cabinetului de Educație ecologică “Gândește verde,gândește curat!”.


            Elevii participă la work shop-uri și realizează panouri dedicate Zilei Diversitații.


             Ziua Zonelor Umede-2 Februarie – a fost promovată și celebrată printr-o prezentare power point cu tema : “S.O.S. Ecosistemele Umede” în data de 28 Ianuarie 2010

 


             26 Februarie 2010 :Realizarea expozitiei “Un martie mai curat!”
Elevii au confecționat marțișoare din materiale reciclabile care au participat la concursul”Artă din gunoi!”.
Cele mai frumoase marțișoare au fost prezentate în cadrul expoziției “Un Martie mai curat!”

 

             A fost realizat și distribuit în școala afișul de promovare al Campaniei de colectare a deșeurilor reciclabile “Un Martie mai curat!”.

            26 Februarie 2010 –prezentare power point: Detergenții pot “curața” mediul inconjurator!

           In cadrul proiectului elevii au efectuat experimente pentru a observa influența detergenților asupra germinației semințelor de grâu,porumb si fasole.Rezultatele au fost prezentate in cadrul unei activitați comune.

 

             15 martie 2010-Susan Safford, voluntar in Corpul Păcii, a participat la o antrenantă activitate alături de elevii clasei a V- a A, coordonați de doamna dirigintă Andreea Vlăsceanu.La această activitate au participat și doamnele profesoare de biologie Matcaboji Victoria și Matei Ozana.             22 martie 2010-Ziua Mondiala a Apelor a fost promovată printr-o prezentare power point cu tema „Salvați apa,salvați viața!” realizată de grupul de inițiativă.Celebrarea acestui eveniment s-a bucurat de prezența reprezentanților de la Agenția de Protecție a Mediului și de direcțiunea colegiului.

 

 

            Participarea celor mici,din clasele gimnaziale,a fost importantă datorită cunoștințelor acumulate pe parcursul intregului proiect și experimentele realizate au evidențiat dorința lor de implicare.

 

            A fost realizată și o expoziție cu machete ale oceanelor și fotografii ale apelor. 

 


             In perioada 19-25 martie 2010 au fost colectate deșeurile selective:hârtie și PET-uri iar pe data de 25 martie 2010 au fost ridicate pentru recilare aproximativ 300 de kg de hârtie si 20 de kg de PET.


 


 

 

06.03.2010
4942 vizualizări

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare