Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE

Datorită activității industriale intense din orașul Ploiești, acesta intră într-o tristă ierarhie care unește cele mai poluate orașe din țară.

 De-a lungul anilor Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” a fost implicat în numeroase proiecte bazate pe problemele de mediu: “Lets do it, Romania”, “Gândește verde, gândește curat”, “Paralela 45, paralela verde”, ”Planeta împotriva deșeurilor”. Elevii noștri au fost întotdeauna activi în aceste proiecte, ceea ce dovedește că preocuparea pentru mediu este o constantă în cadrul colegiului nostru. Au plantat puieți de salcâm în zona fostului Combinat de îngrășăminte chimice Valea Calugarească, s-au răspândit pe teritoriul orașului Ploiești însoțiți de dascălii lor și au înlăturat gunoaiele din mai multe zone, au colectat deșeuri, au inițiat activități creative și de informare pe teme de mediu sub îndrumarea profesorilor și având mereu alături un reprezentant de la Agenția de Protecție a Mediului Prahova.

 Implicarea noastră în concursul național “Școli pentru un viitor verde” debutează prin amenajarea “colțului verde” în una din sălile de clasă devenită ,”cabinet verde” odată cu desfășurarea acțiunilor pentru mediu de-a lungul anilor. Acest cabinet are rol consultativ cu privire la problemele locale sau globale ale mediului. În același timp le oferă informații elevilor despre activitățile pe care le desfășurăm în concurs.

În cadrul acestui adevărat “cabinet verde”, am afișat materiale elaborate de elevii noștri în scopul informării colegilor despre gravele probleme de mediu din orașul Ploiești, dar și despre acțiunile ecologice în care s-au implicat cu seriozitate. Am realizat și un panou al “celor 3 R”, cu informații despre reducerea consumului de apă, de electricitate, despre reciclare și despre recuperare. S-au realizat colaje cu imagini din Delta Dunării, din Parcul Național Retezat , cu animale și plante ocrotite din România. Cu ocazia amenajării acesui cabinet, membrii echipei verzi au elaborat și un plan al activităților viitoare: sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, a Pământului, a Mediului, colectarea de hârtie, amenajarea grădinii colegiului, întocmirea jurnalului de proiect.

Am învățat să ne organizăm, să ne implicăm, să ne folosim creativitatea. Trebuie să avem un plan general de acțiune înainte de a demara orice proiect, să fim responsabili de acțiunile noastre față de mediul înconjurător, să-i conștientizăm și pe cei din jurul nostru cu privire la importanța protejării naturii.

Împreună, vom putea păstra Planeta albastră pentru copiii noștri, așa cum și noi am primit-o de la părinții noștri. E important să colectăm selectiv deșeurile, să economisim, după puterile noastre, apa, energia electică, petrolul.

 

 Echipa de proiect “Școli pentru un viitor verde” din

Colegiul Național “Al. I. Cuza” Ploiești 

Profesori coordonatori Raluca Asanache, Claudia Stanciu, Victoria Matcaboji

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                 

 

 


08.03.2011
11277 vizualizări

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare