Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

Proiecte

Proiecte sortate : crescator descrescator

POVESTE DE CRACIUN

 Revista proiectului   "Arca lui Noe"  AICI

18.01.2022

PROIECT EDUCATIONAL "EU SI VIITORUL MEU"

 Parteneriat educațional între Asociația Junior Achievement Romania și Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza”, Municipiul Ploiești pentru implementarea proiectului educațional Eu și viitorul meu!  Detalii aici.

Mai multe detalii puteți găsi accesând link-urile:
1. Materialul postat despre proiect se regăsește aici:

https://www.jaromania.org/noutati/proiectul-eu-si-viitorul-meu-a-oferit-elevilor-din-peste-100-de-scoli-si-licee-acces-gratuit-la-o-platforma-interactiva-de-invatare

2. Link pagina proiect:

 

https://www.jaromania.org/proiecte/eu-si-viitorul-meu respectiv RO SMART in Țara lui Andrei


17.07.2020

Bursa Ioan Lefter

  Asociatia " CREATIE EDUCATIE VIITOR" în cooperare cu C.N. "Al. I. Cuza" Ploiesti acordă o bursă de merit pentru elevii din ciclul liceal (cl. IX – XII) cu scopul de a promova și sprijini educatia și dezvoltarea personală  pentru elevii merituoși, în memoria Prof. Ioan Lefter. Mai multe detalii aici

15.11.2018

Conferinta cu tema TU AL CUI ESTI?

          Conferinta cu tema ”TU AL CUI EȘTI? ” din cadrul programului educațional ”De vorbă cu doctorul Cristian Andrei” a avut loc în data de 6 decembrie  2017 la sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii Ploiești.

             Evenimentul a fost organizat de Colegiul Națioal ”Alexandru Ioan Cuza”,Municipiul Ploieștiîn parteneriat cu Biblioteca ”Nicolae Iorga” și Centrul European de Resurse Umane Ploiești

           La eveniment au participat un număr de 90 de elevi de toate vârstele de la clasa a VI a până la clasa

a XIIa, profesori, părinți, invitați .

     Bucuria evenimentului s-a simțit din cel puțin 3 perspective:

  •   Ca dar din partea lui Moș Nicolae;
  •  Ca șansă în viața școlară de a-l avea alături pe domnul doctor Cristian Andrei, model de personalitate pentru societatea românească;
  •  Ca speranță de mai bine în viață;

         Tema conferinței formulată ca întrebare ,a fost minuțios dezbătută, punctul de plecare fiind majestatea sa ,Regele Mihai I al României ,ca model de personalitate și apartenență a României.

         Timp de 2 ore doctorul Cristian Andrei a avut în dar elevii prezenți ,pentru a le vorbi ,pentru a-i sfătui și pentru a le sugera răspuns la întrebarea temă.

        Destul de des domnul doctor Cristian Andrei și-a exprimat admirația sa pentru felul în care s-au implicat elevii pe timpul conferinței.

        În final s-au făcut promisiuni din ambele părți pentru o întâlnire viitoare ,elevii au primit autografe și s-au fotografiat cu domnul doctor Cristian Andrei.

        Cu siguranță momentul întâlnirii cu doctorul Cristian Andrei va fi păstrat în memoria fiecărui participant.

         Conducerea Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza își exprimă admirația sa pentru elevii cuziști participanți la conferință pentru că au făcut ca o dezbatere publică cu foarte multe capcane să se transforme într-o poveste cu final fericit! Un colaj de fotografii puteți vedea aici

08.12.2017

Programul "inCerc" al Asociației Medicover

         Colegiul Național ”Alexandu Ioan Cuza”, Municipiul Ploiesti și Asociația Medicover au grijă de sănătatea copiilor noștri

   Programul "inCerc" al Asociației Medicover este un program de prevenție a uneia dintre bolile civilizației care afectează din ce în ce mai mulți copii din România: diabetul zaharat de tip 2.

Programul se adresează copiilor de clasa a V-a din orașul Ploiești. 

       Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” , Municipiul Ploiesti a fost selectat pentru a fi parte în acest proiect.Doamnele diriginte ale  claselor a V a au fost instruite în privinta pașilor pe care îi au de parcurs. Membrii echipei Medicover au fost invitați la ședințele cu părinții elevilor de clasa a V a pentru a primi toate informațiile necesare participării copiilor la acest proiect.

     Prevenție, sprijin și suport- acestea sunt primele cuvinte pe care le au avut în gând cei de la Asociația Medicover când au pornit la drum în implementarea Programului de Prevenție a Diabetului de tip 2  și a Bolilor Civilizatiei. Programul este destinat elevilor de clasa a V a și părinților acestora. Acest program se bazează pe sprijinul profesorilor și își propune să ajute mii de copii în demersul de îmbunătățire a stilului de viață și a sănătății.

     Scopul programului constă în faptul că oferă copiilor atât cunoștințele , cât și instrumentele care să le permită să aleagă , în mod conștient, o viață sănătoasă. Motivează elevii pentru un stil de viață corect și sănătos, dezvoltă o tendință de a practica sportul și de a adopta o alimentație sănătoasă și reduce riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2.

Programul este constituit in 3 etape :

1.       Etapa inițială:  Analiza complexă a sănătății sub forma examinării elevilor din clasele a V a A și B din școala noastră și depistarea copiilor cu risc de a dezvolta diabet de tip 2. Investigațiile sunt invazive și presupun : măsurarea masei corporale, măsurarea tensiunii arteriale, efectuarea unui test minim de efort cardiorespirator, evaluarea acuității vizuale și analiza posturii corporale.

2.       Etapa de asistență în mediul școlar: derularea de instruiri în mediul școlar privind crearea și implementarea de practici de sănătate în institutiile de invatamant și furnizarea unor instrumente inovatoare destinate educației pentru sănătate.

3.       Etapa de specialitate : Asistența Individuală integrată pesupune includerea copiilor cu  risc de dezvoltare a bolilor civilizatiei, precum și a părinților acestora, într-un program integrat de consiliere individuală prin covocarea lor în ateliere educaționale.

      Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești este printre primele școli care au terminat prima etapă a Programului “înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației.

      Programul a fost primit cu entuziasm de doamna director a Colegiului  profesor Rodica Popescu , de dirigintele claselor a V a A si B doamnele profesoare Gherasim Luminița și Ghionoiu Cristina, de părintii elevilor și mai ales de elevii beneficiari direcți ai programului.

    Așteptăm cu nerăbdare rezultatele!

08.12.2017

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare